Facebook анонсував наймасштабнішу за свою історію реогранізацію налаштувань приватності інформації

00:00,
25 Серпня 2011
1507

Facebook анонсував наймасштабнішу за свою історію реогранізацію налаштувань приватності інформації

00:00,
25 Серпня 2011
1507
Facebook анонсував наймасштабнішу за свою історію реогранізацію налаштувань приватності інформації
Facebook оприлюднив найбільш кардинальну зміну налаштувань конфіденційності за всю свою історію. Останнім часом проект Марка Цукерберга особливо активно піддавався критиці щодо доступу до опублікованих у ньому даних. Анонсований пакет  змін направлений на більш гнучке налаштування опцій приватності, а також максимально прозоре розуміння користувачами того, кому саме стане доступна опублікована ними інформація.    

«Ми хочемо, щоб стало більш зрозуміло, з ким ви ділитеся даними, неважливо, якого роду ця інформація», – повідомив Mashable менеджер з продуктів Facebook Кейт О’Ніл (Kate O’Neill), розповідаючи про новий інструмент.

 

Більше десятка впроваджених змін можна умовно розділити на дві основні категорії: налаштування приватності профілю користувача та можливість визначити, хто бачитиме опублікований ним контент.

 

Відтепер налаштування профілю дозволяють регулювати рівень публічності інформації про користувача, надаючи можливість приховати певні ті чи інші дані від інших користувачів.

 

 

Крім того, Facebook вирішив винести інструмент View Profile As тобто «Побачити профіль як» безпосередньо на головну сторінку акаунту. Ця функція дозволяє побачити власну сторінку очима інших користувачів і зрозуміти, яка інформація буде їм доступна, а яка – ні. Раніше View Profile As знаходився у секції налаштування опцій приватності, а тепер відображатиметься у верхньому правому кутку основної сторінки.

 

 

Найбільшим оновленням, направленим на контроль опублікованого контенту, стала можливість вказати, з ким можна ділитися своїми фотографіями, постами та місцеположенням. Наприклад, якщо раніше фото, на яких користувача позначили інші люди, автоматично з’являлося у його альбомах, теперь для цього необхідне підтвердження. Підтвердити можна як окрему фотографію...

 

 

... так і всі.

 

 

Якщо ви виявили себе відзначеним на небажаному фото є три шляхи вирішення проблеми: видалити цю позначку, надіслати прохання про видалення фотографії та заблокувати особу, що позначила вас на фотографії.

 

 

«Те, що я ділюся з кимось досвідом роботи, не означає що я хочу з ним товаришувати», –  пояснює Кейт О’Ніл.

 

Також пости у Facebook можна буде супроводжувати інформацією про своє розташування.

 

 

Крім того, при публікації постів користувач зможе вибрати рівень їх публічності – обрати можна як доступ для всіх, так і для окремих друзів.

 

 

Вочевидь, такий концептуальний набір оновлень став відповіддю Facebook на числені закиди щодо порушення приватності користувачів, гучну заяву хакерської групи Anonymous та появу стрімко розвиваючогося конкурента у особі Google+.

 

 «Цим діапазоном змін, здається,  позначилась деяка активність в організації, яку сильно критикують за політику конфіденційності. Можливо, нарешті, Facebook перестане бути компанією, яка реагує тільки тоді, коли користувачі починають протестувати», – відзначив Mashable.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Mashable
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду