Яндекс купує сервіс твіттер-газету

00:00,
29 Серпня 2011
972

Яндекс купує сервіс твіттер-газету

00:00,
29 Серпня 2011
972
Яндекс купує сервіс твіттер-газету
Інтернет-компанія «Яндекс» купує ресурс The Tweeted Times, що дозволяє користувачам створювати власну віртуальну газету на основі записів твіттер-стрічки. У цьому ресурсі «Яндекс» в першу чергу цікавлять технології збору та обробки даних із соціальних мереж, повідомляє «Коммерсантъ».  

Зареєструвавшись на The Tweeted Times за допомогою свого облікового запису в Твіттері, користувач отримує можливість читати найбільш популярні повідомлення з власної стрічки і стрічки друзів у вигляді газети. Проект був створений у 2009 році російськими програмістами, які проживають у Швейцарії – Максимом і Мариною Гриньовими, які тепер перейдуть на роботу в російську компанію. На сьогоднішній день число користувачів ресурсу досягло 80 тис.

 

The Tweeted Times – вже п'ята стартап-інвестиція Яндекс в цьому році. На початку року компанія повідомила про купівлю сервісу Loginza для аутентифікації через облікові записи популярних порталів і сервісів, а у квітні запустила програму Яндекс.Фабрика для підтримки стартапів, пов'язаних з інтернет-бізнесом, мультимедіа, навігацією та іншими технологіями.

 

Придбання The Tweeted Times відбулося не в рамках Яндекс.Фабрики, відзначають в компанії. «Це повноцінний працюючий проект, і розмір інвестицій значно перевищує останні інвестиції «Яндекса» в стартапи», – dпевнений директор з інвестицій венчурного фонду ABRT Микола Мітюшин. Суму угоди сторони не розголошують. При середньому обсязі фінансувавня на стартап $50-150 тис на «фабричні» проекти компанія збиралася витратити протягом року кілька мільйонів доларів.

 

Нагадаємо, «Яндекс» запустив спеціальну функцію, яка дозволяє власникам контенту попередити пошукову систему про публікацію своїх текстів. Таким чином, Яндекс буде знати, на якому саме сайті вперше з'явився оригінальний текст, і спробує використовувати це в налаштуванні пошукових алгоритмів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду