Британські книготорговці ображені на Amazon

00:00,
20 Жовтня 2011
1342

Британські книготорговці ображені на Amazon

00:00,
20 Жовтня 2011
1342
Британські книготорговці ображені на Amazon
Книготорговці Великобританії, у тому числі відома книжкова мережа Waterstone’s, не задоволені рішенням Британської бібліотеки інтгегрувати у свій онлайн-каталог посилання на сторінки продажу відповідних книг у Amazon.

Британська бібліотека (The British Library) запустила онлайн-проект Integrated Catalogue («Інтегрований каталог»), що містить близько 13 млн. книг бібліотеки. Сторінки деяких  видань каталогу супроводжуються посиланнями на Amazon, де ці книги пропонується придбати.

Власники традиційних книжкових магазинів критично відреагували на подібний крок, звинувативши Amazon у переманюванні кліентури.

«В умовах, коли магазини та бібліотеки знаходяться у скрутному становищі те, що Британська бібліотека обирає співробітництво з єдиною агресивно-комерційною організацією – це ганьба», – заявив директор відомої британської мережі книжкових магазинів Waterstone’s Джеймс Донт (James Daunt).

Waterstone’s оформлює власні книжкові магазини яскраво та вишукано. Фото: Terence Eden.

Співвласник книжкового магазину John Sandoe Джонні де Фалб (Johnny de Falbe) також вважає, що рішення національної публічної бібліотеки є критичним для традиційного книжкового ринку. «Якщо Британська бібліотека, яка є публічною, не підтримує британські книжкові магазини, і тим самим виводить бізнес за рамки незалежного, то будь-хто інший тим паче не буде вірити у його незалежність і не буде у ньому зацікавлений», – відзначає де Фалб.

Представники Британської бібліотеки у відповідь заявили, що проект знаходиться на експерементальній стадії, а сама бібліотека лише надає людям альтернативну можливість придбати книги та жодних прибутків від Amazon не отримує.

За матеріалами BBC

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Один з магазинів Waterstone’s
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду