Аарону Соркіну запропонували написати сценарій для фільму про Стіва Джобса

00:00,
27 Жовтня 2011
1312

Аарону Соркіну запропонували написати сценарій для фільму про Стіва Джобса

00:00,
27 Жовтня 2011
1312
Аарону Соркіну запропонували написати сценарій для фільму про Стіва Джобса
Кінокомпанія Sony Pictures звернулася до сценаріста фільму «Соціальна мережа» Аарона Соркіна з пропозицією написати сценарій фільму про Стіва Джобса.

Основою для сценарію повинна стати перша біографія засновника Apple від екс-редактора журналу Time Уолтера Айзексона Steve Jobs by Walter Isaacson («Стів Джобс». Автор Уолтер Айзексон).

Аарон Соркін вже зумів створити із історії про те як одна ідея перетворюється на символ нового часу вкрай успішне кіно, написавши сценарій до  «Соціальної мережі» / Social Network, 2010 – фільму Девіда Фінчера, у основу якого покладено історію засновника Facebook Марка Цукерберга.  

Робота над «Соціальною мережею» принесла Аарону Соркіну Золотий Глобус та Оскар за найкращий адаптований сценарій.

Аарон Соркін і Стів Джобс були знайомі. На передчасну смерть голови Apple сценаріст відгукнувася емоційною статтею, у якій, зокрема, йшлося про те, що одного разу Джобс попросив Соркіна написати сценарій до одного з мультфільмів своєї студії Pixar, однак Соркін відмовився, оскільки не зміг примусити розмовляти «неживі» об’екти.

За матеріалами Collider

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Аарон Соркін (Aaron Sorkin) / Zimbio
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду