На азербайджанських каналах не буде зарубіжних серіалів

00:00,
17 Січня 2012
1162

На азербайджанських каналах не буде зарубіжних серіалів

00:00,
17 Січня 2012
1162
На азербайджанських каналах не буде зарубіжних серіалів
З 1 травня на азербайджанських телеканалах буде призупинено показ зарубіжних телесеріалів. Таке рішення ухвалила Національна рада з телерадіомовлення, повідомляє інформаційне агентство «ИТАР-ТАСС».

Як відзначив сьогодні у інтерв’ю «ИТАР-ТАСС» голова Національної ради з телерадіомовлення (НСТР) Азербайджану Нуширеван Магеррамлі, «ці заходи направлені, передусім, на стимулювання місцевих виробників телепродукції».

Як пояснює голова НСТР, «вітчизняні телеканали заповнені зарубіжними серіалами, багато з яких не відповідають національним цінностям». Головним чином подібна ситуація впливає на молодь, яка виховується на чужих традиціях, додає Магеррамлі.

Урядовець впевнений, що «навіть слабо відзнятий азербайджанський серіал краще латиноамериканського, оскільки у ньому відображено місцеві реалії, а не чуже, далеке життя». При цьому Магеррамлі припускає, що перші продукти вітчизняного азербайджанського кіновиробництва можуть бути далекими від ідеалу. «Але так було спочатку і в Росії, і в Туреччині, де вони не мали успіху», – стверджує він.

«У нас багато професіоналів, які зможуть вирішити цю задачу. До цього часу вони не були затребуваними, проте тепер буде інакше», – підкреслює голова НСТР. Він також вважає, що через п’ять років Азербайджан досягне значних успіхів у створенні національних телесеріалів.

За матеріалами «ИТАР-ТАСС»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Fanparty
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду