Виробники смарт-телевізорів не будуть використовувати пульти дистанційного управління

00:00,
20 Січня 2012
1367

Виробники смарт-телевізорів не будуть використовувати пульти дистанційного управління

00:00,
20 Січня 2012
1367
Виробники смарт-телевізорів не будуть використовувати пульти дистанційного управління
Виробники побутової електроніки оголосили про зроблені ними значні кроки у напрямку більш легкого використання телевізорів, включно з управління голосом та жестами – оскільки телевізори стають все більш схожими на комп'ютери.

Наслідуючи приклад використання контролера розпізнавання руху Kinect від Microsoft на своїй ігровій консолі Xbox, такі провідні бренди як Lenovo, LG і Samsung продемонструють на виставці споживчої електроніки Consumer Electronics Show 10-13 січня у Лас-Вегасі розпізнавання голосу, жестів та обличчя своїми підключеними до інтернету телевізорами.

Бажання зробити смарт-телевізори простішими в управлінні обумовлено тим, що лідери ринку прагнуть випередити компанію Apple, яка входить в телевізійний бізнес,  виводячи на ринок більш зручні для користувачів телевізори.

Samsung, найбільший учасник щорічного електроніки Consumer Electronics Show, представить смарт-телевізори, які використовують вбудовану камеру високої роздільчої здатності (HD) та два мікрофони для розпізнавання візуальних і голосових команд.

«Телевізори Samsung зможуть слухати, бачити і робити те, що хоче споживач навіть коли він не торкається пульта дистанційного керування», – говорить BK Юн (BK Yoon), президент підрозділу споживчої електроніки компанії Samsung.

Фраза «Привіт, телевізор!» включає голосове керування, фраза «веб-браузер» підключає користувача до режиму онлайн, а вибір опції меню і посилення звуку може бути виконано просто рухом руки.

Інший південнокорейський виробник LG представив смарт-телевізори зі спрощеним інтерфейсом і повідомив про додавання можливості розпізнавання голосу і жестів своїми телевізорами додатково до існуючої «чарівної палички» – контролера розпізнавання  руху.

«Ми дуже вражені точністю нашого розпізнавання голосу,» – сказав The Financial Times Тім Алессі (Tim Alessi), директор компанії LG з розробки нових продуктів у США. – Ми пройшли довгий шлях за останній час і думаємо, що  наші нові рішення будуть прийняті добре».

Компанія LG також продемонструвала функцію Google TV на деяких своїх приймачах. Google запустив спрощену версію своєї операційної системи «TV meets the web» («ТБ зустрічає інтернет») та  інтерфейсу наприкінці минулого року. Оригінальна версія була піддана критиці за її складність, тому  їй не вдалося використати в якості трампліну вироблені раніше телеприймачі компаній Sony і Logitech.

«Я бачу 2012 як рік інтерфейсу», - заявив Шаун Дубравац (Shawn Dubravac), директор з досліджень Асоціації споживачів електроніки (Consumer Electronics Association) на нещодавній прес-конференції.

Показуючи слайди першого пульта дистанційного управління, що має всього чотири кнопки і останню з більш ніж 40 кнопками, він сказав, що виробники телеприймачів зробили пульт ДУ занадто складним для споживачів, що може бути, в свою чергу, спрощено за рахунок додавання функції розпізнавання голосу і жестів.

Багато аналітиків чекають, що компанія Apple представить вже у найближчому майбутньому свій перший телевізор, у який, швидше за все, буде вбудована функція розпізнавання голосу – подібно до того, як це робить Siri personal assistant на iPhone 4S.

Компанія Lenovo представила свій K91 Smart TV на базі останньої операційної системи Android 4.0 від Google. Як і розпізнавання голосу, вбудована в телевізор 5-мегапіксельна веб-камера може використовувати розпізнавання обличчя для управління переглядом і включення розширеного батьківського контролю.

Інші тенденції розвитку телебачення, які будуть продемонстровані виробниками на Consumer Electronics Show, включають більш тонкі роз’єми, краще підключення планшетів і смартфонів, а також 55-дюймові OLED-екрани, що забезпечують найкращу в галузі якість зображення – але, як виявилося, їх складно виробляти у великих розмірах.

LG оголосила, що розробила власний процесор на базі Arm для свого L9 Smart TV і не буде покладатися на традиційних виробників процесорів. Компанія Intel недавно оголосило про розпуск свого цифрового підрозділу і залишила цей ринок для чипів, розроблених на базі британського Arm.

Тим не менш, компанія LG заявила, що буде першим виробником телевізорів, який інтегрує Intel Wi-Di – бездротову технологію, що дозволяє власникам ноутбуків відтворювати на телевізорах, які мають великі екрани,  зображення на їх ніх дисплеях.

За матеріалами The Financial Times

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
TV LED 3D
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду