Як інтернет-користувачі псують рейтинги польському прем’єру

00:00,
11 Лютого 2012
1284

Як інтернет-користувачі псують рейтинги польському прем’єру

00:00,
11 Лютого 2012
1284
Як інтернет-користувачі псують рейтинги польському прем’єру
У мережі організовуються неприхильні до польського прем’єр-міністра групи. Його партія «Громадянська платформа» втрачає молодих виборців – стверджують експерти.

Дискусія, яку Дональд Туск організував у понеділок (6 лютого. – MS) із інтернет-користувачами та громадськими організаціями щодо ACTA, мала притлумити хвилювання тих груп молодих виборців, які раніше вважалися симпатиками «Громадянської платформи». Не вдалося. Противники угоди ACTA ще активніше підключилися до збирання підписів щодо проведення референдуму з приводу її підписання та готують чергові антиурядової маніфестації.

«Інтернет-користувачі зробили серйозну прогалину в системі оборони Дональда Туска та його партії. Прем’єр уже зазнав серйозних ударів, наприклад, коли йшлося про охорону здоров’я, але його піарникам удавалося це якось залагоджувати, – стверджує політолог Яцек Клочковський (Jacek Kloczkowski). – Цього разу має з цим проблему, тому що в інтернеті виступає проти нього анонімно дуже багато інтелігентних і креативних людей».

Війна інтернет-користувачів із урядом вже вийшла за межі підписання Польщею ACTA. Лише за останні тижні на сайтах соціальних мереж, як гриби після дощу, виникали групи критиків владної партії, які налічують від кількох до кільканадцяти тисяч осіб. «Підтримка ГО свідчить про брак самостійного мислення» – під таким гаслом на популярному порталі Facebook об’єдналося понад 11 000 користувачів.

«Набули поширення настрої проти уряду Туска, настав час посилити активність», – закликає адміністратор цієї групи. «Дональд, що "видурковується з економікою"» – це гасло іншої групи, яка об’єднує понад три тисячі користувачів. Більше тисячі молодих людей різко критикують уряд на профілях: «Де обіцяні чудеса, пане Туск» і «Туск – наближається твій кінець». Подібних інтернет-спільнот за останні дні виникло більше десятка. Більшість їх учасників заявляють про готовність брати участь у подальших антиурядових протестах.

Політики «Громадянської платформи» про конфлікт з інтернет-користувачами говорять неохоче. Вину за це покладають на «державних чиновників, які рекомендували ACTA». «На щастя, падіння підтримки в наймолодшій групі виборців минеться, проблемою було б, якби це було постійним явищем, але наші дослідження не вказують на це», – сказало джерело Rzeczpospolita у керівництві ГО.

Але, за словами д-ра Клочковського, політики «Громадянської платформи» роблять помилку, применшуючи проблему. «ГО починає втрачати молодих інтернет-користувачів. Це не та група, яка може вирішити результати виборів, але, враховуючи креативність та мобільність цього середовища і вплив на молодь, їхні антипатії чи симпатії важливі для кінцевого результату політичної боротьби», – вважає політолог.

Джерело: Rzeczpospolita

Переклад: Валерій Степаненко

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дональд Туск / UkraNews
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду