«Лаборатория Касперского» проаналізувала DDoS-атаки 2011 року

00:00,
23 Лютого 2012
1670

«Лаборатория Касперского» проаналізувала DDoS-атаки 2011 року

00:00,
23 Лютого 2012
1670
«Лаборатория Касперского» проаналізувала DDoS-атаки 2011 року
Аналітики «Касперського» опублікували звіт «DDoS-атаки другого півріччя 2011 року».

«За півроку роботи наші системи зафіксували атаки з комп’ютерів, які знаходилися у 201 країні світу. Однак 90% DDoS-трафіку виходило з 23 країн», – відзначає у  своїй доповіді «Лаборатория Касперского».

Розподіл джерел DDoS -атак змінився. Наприкінці першого півріччя 2011 року у цьому рейтингу лідирували США (11%), Індонезія (5%) та Польща (5%). За підсумками другого півріччя минулого року лідери інші – Росія (16%), Україна (12%), Таїланд (7%) та Малайзія (6%).

Кількість атак з комп’ютерів інших 19 країн коливається від 2% до 4%.

При цьому з’явилася нова тенденція: DDoS -атаки з Росії та України часто були направлені на ресурси своїх же країн  у той час як раніше українські і російські хакери найчастіше атакували ресурси інших країн.

Лідером серед жертв DDoS-атак у другому півріччі залишився сегмент інтернет-торгівлі – онлайн-магазини, аукціони і т.п. На ці сайти прийшлося 25% всіх зареєстрованих атак.

Атаки на ЗМІ склали 2%. Серед них «Лаборатория Касперского» відзначає сайти телевізійних каналів і редакцій друкованих видань, розташованих у країнах пострадянського простору.

«Частка атак на державні сайти поступово зростає, у другому півріччі на них припадає 2%. Найчастіше хакери атакували сайти урядів певних регіонів, а також офіційні сайти міст. Мотиви для DDoS на державні сайти можуть бути різними, але у більшості випадків атаки відбуваються на знак протесту проти дій або бездіяльності влади», – відзначають аналітики.

Серед основних мотивів DDoS-атак у другому півріччі минулого року «Лаборатория» виділила політичні протести (Anonymous і Occupy Wall Street), атаки на фондові біржі (атака Гонконзької фондової біржі 10 серпня), малий бізнес (числені атаки на сайти туристичних агентств), і зрив важливіх фінансових угод (через DDoS-атаку було неможливо придбати електронні квитки на сайті однієї з найбільших російських авіакомпаній «Аэрофлот», компанія змогла відновити функціонал сайту лише через 7 днів  в результаті чого підписала угоду з іншим платіжним сервісом).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Kaspersky Lab
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду