ТОП-20 сайтів уанету за версією Gemius

00:00,
24 Лютого 2012
2595

ТОП-20 сайтів уанету за версією Gemius

00:00,
24 Лютого 2012
2595
ТОП-20 сайтів уанету за версією Gemius
Дані Gemius базуються на результатах, отриманих з нової Fusion-панелі, яка об’єднує переваги cookie-панелі та software-панелі – у результаті чого досягається більш повна та надійна налітична картина.

«Fusion-панель було вперше запущено в Україні у вересні 2011 року. Сьогодні Gemius представляє перші результату роботи панелі за грудень 2011 року по лідерах уанету», – йдеться у прес-релізі, який надійшов до редакції MS.

Найбільш популярним серед українців очікувано виявився сайт пошуковика Google. У п’ятірці лідерів також Mail.ru, соціальна мережа ВКонтакте Vk.com, сайт «Яндексу» Yandex.ua та відохостинг YouTube YouTube.com.

Фото: Gemius.

«Сьогодні в Україні інтернетом користуються майже 14 млн. людей. Найбільш популярні серед українців сайти  – пошуковики, соціальні мережі і портали та сайти, з яких можна завантажувати, або на яких можна дивитися фільми. Заслуговує на увагу те, що до першої двадцятки не увійшов жоден спеціалізований новинний проект. Це говорить про те, що українські користувачі частіше відвідують мережу з метою отримання інформації і розваг.

У першій двадцятці сайтів України – всього 7 українських проектів, і перші 9 позицій займають сайти іноземного походження (Росія і США). Перший український проект Ukr.net хоча й знаходиться на 10-му місці, все ж має охоплення 25% місячної аудиторії.

Також цікаво відзначити співвіднощення пошуковиків, яке до цього дослідження було дещо іншим – сьогодні охоплення Google складає 71%, Mail.ru 61% і 56% Yandex», – відзначає голова українського офісу Gemius Олексій Бакун.

Gemius – міжнародне агентство, яке одим з перших розпочало проводити дослідження сфери інтернету. Компанія працює у 30 країнах світу, вивчаючи, зокрема, онлайн-аудиторію інтернет-видань і сайтів, поведінку користувачів інтернету, соціально-демографічні профілі користувачів та ефективність онлайн-рекламних кампаній.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Яна Рыбальская
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду