Володимир Путін: соціальні мережі стали інструментом міжнародної політики

00:00,
27 Лютого 2012
868

Володимир Путін: соціальні мережі стали інструментом міжнародної політики

00:00,
27 Лютого 2012
868
Володимир Путін: соціальні мережі стали інструментом міжнародної політики
Чергова стаття ВВП, опублікована перед майбутніми виборами, не оминула питань ролі соцмедіа у міжнародній політиці. Розповсюдження впливу за допомогою інтернету Путін називає «м’якою силою».

Інтернет і соціальні мережі перетворилися у ефективний політичний інструмент. Вони часто використовуються для маніпулювання суспільною свідомістю і прямого впливу на внутрішньодержавні справи, відзначає кандидат на посаду президента РФ Володимир Путін у статті «Россия и меняющийся мир», опублікованій у понеділок в газеті «Московские новости».

На думку поки що прем’єра, Арабська весна яскраво продемонструвала – світова суспільно-політична думка формується, у тому числі, за допомогою сучасних комунікаційних технологій.

«Можна сказати, що інтернет, соціальні мережі, мобільні телефони і т.п. перетворилися – поруч із телебаченням – у ефективний інструмент як внутрішньої, так і міжнародної політики. Це – новий фактор, який вимагає осмислення, зокрема для того, щоб, просуваючи і далі унікальну свободу спілкування в інтернеті, зменшити ризик його використання терористами і злочинцями», – відзначає Путін.

Крім того, за його словами, зараз все частіше можна говорити про так звану «м’яку силу» – прямий вплив на політику іншої держави без використання зброї. І інтернет для цієї «м’якої сили» став платформою унікально зручною.

Раніше Путін, який балотується на посаду президента РФ від партії «Единая Россия», заявив, що планує опублікувати серію статей у ЗМІ для висвітлення своїх поглядів на подальший розвиток Росії. «Россия и меняющийся мир» стала шостою з опублікованих газетами статей прем’єра – до цього його матеріали з’являлися, зокрема,  у «Известиях», «Ведомостях» та «Коммерсанте».

На президентських виборах, що відбудуться 4 березня, конкуренцію Путіну складуть Володимир Жириновський, Генадій Зюганов, Сергій Миронов та мільярдер Михайло Прохоров. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Svit 24
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду