Користувачі Яндекс створили карти близько 400 міст

00:00,
5 Березня 2012
1290

Користувачі Яндекс створили карти близько 400 міст

00:00,
5 Березня 2012
1290
Користувачі Яндекс створили карти близько 400 міст
На Яндекс.Картах з’явилися схеми міст, які створили самі користувачі – за допомогою сервісу «Народна карта» було сконструйовано докладні карти близько 400 міст Росії, України, Білорусі та Казахстану.

«Користувачі створили схеми самих різних міст – від багатомільйонної Москви до маленького Талдома. Вони малювали їх на основі супутникових знімків і своїх власних знань. На схемах вказані основні дороги, житлові масиви, парки і стадіони. Всі вони доступні в пошуку на Яндекс.Картах. Якщо людина шукає місто чи вулицю, яких немає на звичайній схемі, сервіс покаже їх на карті, створеній користувачами», – відзначають розробники «Яндекс» у офіційному блозі.

«Рівно п’ятсот років тому народився Герард Меркатор – знаменитий фламандський картограф, творець проекції, яку ми й дотепер використовуємо у навігації. За його часів картографи отримували знання про світ в основному з вражень мандрівників і стародавніх джерел. А зараз створювати карти може будь-яка людина. Якщо кожен намалює на Яндекс.Картах хоча б один будинок, свій власний, у всіх користувачів з’явиться докладна і актуальна карта», –  відзначає Павло Гущин, керівник сервісу «Народна карта».

Додати на Яндекс.Карти свою вулицю або ціле місто може кожен. Достатньо намалювати їх на «Народній карті» (n.maps.yandex.ru) і через декілька днів нові об’єкти з’являться на Яндекс.Картах – якщо ніхто з інших творців карти не повідомить, що дані помилкові.

Створені користувачами карти відображаються не лише на веб-сервісі компанії, але й у мобільному додатку Яндекс.Карти.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Яндекс.Карты
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду