В інтернеті потрібно бути людянішим – головний редактор італійського Vogue

00:00,
27 Березня 2012
1138

В інтернеті потрібно бути людянішим – головний редактор італійського Vogue

00:00,
27 Березня 2012
1138
В інтернеті потрібно бути людянішим – головний редактор італійського Vogue
У цифровій версії італійського Vogue головне – зв’язок з читачем, заявила головний редактор журналу Франка Соццані російському Interview.

«Якщо б я використовувала ту ж мову, ті ж ілюстрації та фото на сайті, це було б справжньою катастрофою. Адже у Vogue свій досить холодний світ - сказала вона, додавши – В моєму журналі нема «сервісних» матеріалів. Ми не даємо поради, як спілкуватися з чоловіком чи отримувати хороші оцінки у школі. Vogue – журнал про особливу естетичну інтерпретацію реальності, на яку ми можемо впливати».

Франка Соццані розповіла, що вирішила сама займатися сайтом. Вона залишила сильну візуальну частину журналу, але при цьому поставила завдання встановити зв’язок з читачами, вступити з ними в діалог. «Це неможливо зробити через новини, плітки, світську хронічку та фотографії з показів» - вважає вона.

Соццані прийняла рішення створити на сайті блоги, де читачі могли б ділитися своїми фото та відео, і також проводити конкурси молодих дизайнерів. «Зараз кожен другий шиє одяг та пише про це в інтернеті. Все це потрібно було перенести на наш сайт, щоб люди могли стати до мене ближчими. Інакше вони б подумала, що я нечуйна, боюся нового, боюся того, що не зможу знайти з ними спільну мову і мені не вистачить почуття гумору, щоб іронічно відповідати на питання, які вони задають…» - зауважила редакторка Vogue.

Соццані розповіла, що вона, як редактор, різна у журналі та на сайті. «Я справді можу здаватися жорсткою в журналі, але для нього це добре, - стверджує Франка. – Так з’являється дуже точний фокус – все у виданні має бути екстравагантним, експериментальним. Новин. А в інтернеті потрібно бути людянішим».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
interviewrussia.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду