Голова мобільних сервісів YouTube Андрій Доронічев розповів про розвиток мобільних продуктів компанії

00:00,
30 Березня 2012
1328

Голова мобільних сервісів YouTube Андрій Доронічев розповів про розвиток мобільних продуктів компанії

00:00,
30 Березня 2012
1328
Голова мобільних сервісів YouTube Андрій Доронічев розповів про розвиток мобільних продуктів компанії
Про інновації у мобільних сервісах YouTube, їх розвиток, ринок планшетів і соціальну відожурналістику Доронічев розповів у інтервʼю Digit.ru.

Про соціальну журналістику. У Росії найпопулярніша тема −  це соціальна журналістика. Мобільний YouTube використовується в Росії соціально активними людьми, які виявляються в самому центрі подій і готові про це розповісти.

Про Google. В Google роблять цікаві речі, і не обовʼязково із розрахунком заробити всі гроші світу.

Про розвиток мобільних продуктів YouTube. YouTube Mobile розпочався у 2007 році − у нас була веб-сторінка з ТОП-100 відео для мобільного телефону. Зараз мобільні продукти генерують близько 15% трафіку YouTube, і ми отримуємо близько 600 млн. переглядів на день з мобільних пристроїв.

Якщо подивитися на динаміку, за 2011 рік сумарний обсяг мобільного трафіку YouTube у всьому світі збільшився у три рази, а в Росії − у пʼять разів.

Про ринок планшетів. Планшети використовуються за двома фундаментально різними сценаріями − під час руху і вдома. Всі сервіси, включно із YouTube Mobile, намагаються зʼясувати, як користувачі сприймають планшет − як великий мобільний телефон або як легкий компʼютер.

Ми намагаємося дивитися на планшети з обох боків. На планшетах [на базі Android і IOS − MS] доступні спеціальні програми YouTube, заточені під сенсорний екран. Також є мобільний веб-сайт, а ще користувач може відкрити звичайний сайт YouTube у мобільному браузері.

Про інновації. Буквально минулого тижня ми запустили мобільний додаток YouTube Remote [віддалене управління − MS], доступний поки для Android-пристроїв. Remote дозволяє шукати домашні connected-пристрої − телевізори або ПК − і підключати до них мобільний, після чого запускати і керувати переглядом відеороликів на великому екрані.

Однак на відміну від технологічної «звʼязки», коли телевізор стає просто великим екраном для мобільного пристрою, тут екрани діють окремо один від одного. Можна з мобільного запустити на великий екран один відеоролик і почати шукати інший. Можна втрьох або вчотирьох підключитися до одного екрану з різних мобільних пристроїв і додавати відео до плейлисту для спільного перегляду.

Повний текст інтервʼю з Андрієм Доронічевим Digit.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Андрій Доронічев / Digit.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду