Виставка лауреатів World Press Photo відбудеться у травні в Москві

00:00,
17 Квітня 2012
1084

Виставка лауреатів World Press Photo відбудеться у травні в Москві

00:00,
17 Квітня 2012
1084
Виставка лауреатів World Press Photo відбудеться у травні в Москві
Виставка переможців конкурсу фотожурналістики World Press Photo, 55-й фінал якого відбувся у лютому в Амстердамі, відкриється 18 травня в московському арт-центрі «Ветошный», повідомили РІА «Новости» організатори проекту.

На московській виставці можна буде побачити, зокрема, ключовий знімок минулого року − мати тримає на руках 18-річного сина, пораненого під час вуличної демонстрації проти правління президента Алі Абдулли Салеха в єменському місті Сана. Знімок зробив фотокор New York Times Семюель Аранда (Samuel Aranda).

Загалом експозиція нараховуватиме близько 200 робіт, що відображають головні події минулого року. Серед представлених номінацій − «Повсякденне життя», «Спортивна подія», «Природа», «Портрети».

Жюрі переглянуло і обговорило більше 100 тис. фотографій від 5 тис. фотожурналістів. Лауреатами World Press Photo стали 57 фотографів з 24 країн.

Після Москви виставку можна буде відвідати у Єкатеринбурзі та Казані.

Некомерційна організація World Press Photo існує під опікою принца Нідерландів з 1955 року. Для залучення уваги громадськості до фотожурналістики World Press Photo щорічно проводить в Амстердамі однойменний конкурс, що став за час свого існування наймасштабнішим і найпрестижним серед фотожурналістів всього світу. Премія присуджується у десяти різних категоріях.

Після підбиття підсумків конкурсу публікується альбом з усіма фотографіями переможців та коментарями на шести мовах, а також проводяться фотовиставки у декількох країнах. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Samuel Aranda / New York Times
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду