Іранський блогер переміг у міжнародному конкурсі блогів та інтернет-спільнот The BOBs

00:00,
4 Травня 2012
1342

Іранський блогер переміг у міжнародному конкурсі блогів та інтернет-спільнот The BOBs

00:00,
4 Травня 2012
1342
Іранський блогер переміг у міжнародному конкурсі блогів та інтернет-спільнот The BOBs
Блог іранського журналіста Араша Сігарчі переміг в міжнародному конкурсі блогів та спільнот The BOBs, повідомляє портал Lenta.ru із посиланням на отриманий прес-реліз.

Сігарчі в 2005 році був засуджений до 14 років позбавлення волі за критику режиму. Проте через чотири роки його звільнили, оскільки виявилося, що у нього рак. Після цього Сігарчі отримав політичний притулок у США і почав вести звідти блог Window of Aguish «Вікно болю» про події в Ірані.

Жюрі назвало також переможців в інших міжнародних номінаціях. Кращою громадської кампанією в соціальних медіа стала група в Facebook Free Razan / «Звільніть Разан». Її створили в грудні 2011 року після арешту сирійського блогера Разан Газзаві, яка відкрито захищає права активістів у країні.

В категорії «Освіта та культура» кращим став блог Fasokan, створений учителем з Малі. Фасокан подорожує по річці Нігер і навчає жителів навколобережних сіл користуватися мобільним інтернетом. Разом з цим він документує місцеві традиції та діалекти.

У номінації «Краще використання технологій на благо суспільства» переміг єгипетський ресурс HarassMap / «Карта домагань», куди можуть звернутися жертви сексуальних домагань і розповісти про те, що трапилося.

Кращим відеоблогом став сатиричний мультсеріал з Китаю «Кванг Кванг», що піднімає важливі соціальні теми в обхід цензури. Спеціальний приз від організації «Репортери без кордонів» отримав блогер Абу Суфіан з Бангладеш. Суфіан розповідає про випадки порушення закону в країні, зокрема, про злочини з боку представників влади.

Прийом заявок на міжнародний конкурс блогів та інтернет-спільнот The BOBs – Deutsche Welle Blog Awards розпочався 13 лютого.

Переможців The BOBs визначало міжнародне жюрі міжнародне жюрі, члени якого представляють 11 мов конкурсу.

Як відзначали організатори, перелік номінацій The BOBs з минулого року практично не змінився. Особливою темою цього року була «Освіта та культура», тематичною нагородою було відзначено автора кращого ресурсу освітньо-культурної тематики.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Блог-переможець Window of Aguish / «Вікно болю»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду