В «Одноклассниках» буде українська мова та статистика в групах

00:00,
4 Липня 2012
1151

В «Одноклассниках» буде українська мова та статистика в групах

00:00,
4 Липня 2012
1151
В «Одноклассниках» буде українська мова та статистика в групах
Локалізація соціальної мережі проходить у два етапи: вже повністю перекладені на українську основна і мобільна версія сайту, а найближчим часом будуть перекладені додатки для Android, IOS, Symbian та WindowsPhone.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Олександр Ізряднов, директор з маркетингу і стратегічних комунікацій «Одноклассников» і «Мой Мир».

 «Ми проводимо локалізацію з метою підвищення лояльності користувачів, а також сподіваємось на приваблення нової аудиторії, яка не знає російську мову чи не бажає спілкуватися російською у мережі»,  зазначив він.

Локалізація не передбачає наповнення українським контентом, однак будуть локалізовані сервіси – музика, відео, ігри. «Тобто серед найпопулярніших пісень чи кліпів ми будемо ставити ті, які популярні саме в Україні»,  відзначив Олександр Ізряднов.

Також на прес-конференції була оприлюднена статистика LiveInternet, згідно з якою  «Одноклассники» є другою за величиною аудиторії соціальною мережею в Україні після Вконтакте. Щодня сайт відвідує біля 4 млн. унікальних користувачів. Близько 30% відвідувачів  заходять через мобільні пристрої. Щодо вікового складу аудиторії, то за даними Gemius найбільший сегмент (36,21%)   це люди віком від 24 до 34 років.

Олександр Ізряднов також відзначив, що бізнес-модель «Одноклассников» суттєво відрізняється від ВКонтакте і Facebook: якщо останні отримують більшу частину прибутку від продажу реклами – близько 80%, то у структурі прибутків «Одноклассников» реклама займає біля 30%. Основні прибутки приносять різні сервіси та ігри. Зокрема, серед платних для користувачів сервісів – це преміальні смайлики, подарунки та функція «закритий профіль».

У вересні цього року відбудеться кардинальна зміна функціоналу груп в «Одноклассниках», вони стануть зручніше в експлуатації, а найголовніше – з’явиться статистика.  Якщо зараз можна побачити  кількість учасників в групі, то з появою статистикибудуть доступні зведені дані по віку, місцю проживання відвідувачів групи, також можна буде переглянути, куди саме вони заходили  у групі і які новини читали.

Така функція корисна для журналістських ресурсів, однак, як зазначає Ізряднов, недостатньо просто перенести новину в «Одноклассники» чи дублювати групу з Facebook в «Одноклассниках».  «Потрібно пам»ятати, що  аудиторія різна і приходить у ці соціальні мережі  за різним,  сказав він.  Якщо у Facebook аудиторія прийшла почитати і щось написати, то в «Одноклассники» вона прийшла розважатися. Потрібно адаптувати свій контент для груп в «Одноклассниках», це вдало робить «Комсомольская правда» - вони переписують новини спеціально для групи  і додають туди якісь ілюстрації».  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду