Французьку Le Figaro залишив її головний редактор Етьен Мужотт

00:00,
13 Липня 2012
1239

Французьку Le Figaro залишив її головний редактор Етьен Мужотт

00:00,
13 Липня 2012
1239
Французьку Le Figaro залишив її головний редактор Етьен Мужотт
72-річний головний редактор провідної французької газети Le Figaro Етьен Мужотт (Etienne Mougeotte) подав у відставку. Його посаду обійматиме головний редактор журналу Figaro Magazine 50-річний Алексі Брезе (Alexis Brezet), повідомляє паризький кореспондент «ИТАР-ТАСС».

«Figaro Group і Мужотт вирішили принипити співпрацю. Його замінить Брезе, який надасть новий імпульс процесам конвергенції у сфері підготовки новин», – відзначив генеральний директор групи Марк Фейе.

Мужотт очолив редакцію Le Figaro у 2007 році, до цього він працював спочатку у регіональних виданнях, на радіо, телебаченні, а потім в журналах.

У 1987 році Мужотт став одним з журналістів каналу «ТФ-1», стрімко вибудувавши кар’єру на телеканалі – він став віце-президентом «ТФ-1», і залишив цю посаду у 2007 році, після перемоги на президентських виборах Ніколя Саркозі.

З того моменту редакційний колектив Le Figaro не раз, висловлюючи повагу до високих професійних якостей свого керівника, критикував його за відхід від журналістської об’єктивності.

Зокрема, під час нещодавньої президентської кампанії у Франції паризьке видання відкрито підтримувало позицію Саркозі, зауважує «ИТАР-ТАСС».

Крім того варто відзначити, що близько тижня тому, під час зустрічі з Товариством журналістів Le Figaro, Мужотт заявляв про те, що залишиться на посаді головного редактора.

«Мою кандидатуру затвердили акціонери, і я дуже цьому радий. Я люблю свою роботу і колег по виданню», – відзначив тоді він.

Журналісти Le Figaro вважають, що питання про відставку Мужотта було вирішене заздалегідь, зроблено це  було «у поспіху і дуже некрасивим чином».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Етьен Мужотт (Etienne Mougeotte) / The TimesNews
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду