Адміністрація WikiLeaks знайшла новий спосіб отримувати пожертви

00:00,
19 Липня 2012
1042

Адміністрація WikiLeaks знайшла новий спосіб отримувати пожертви

00:00,
19 Липня 2012
1042
Адміністрація WikiLeaks знайшла новий спосіб отримувати пожертви
Французька платіжна система Carte Bleue, яка співпрацює у всьому світі з MasterCard та VISA, стане новим рішенням, повідомляється у прес-релізі Wikileaks.

Згідно з договором, MasterCard та VISA не можуть обмежувати трансфер коштів через Carte Bleue, цим збирається скористатися WikiLeaks.

Збір коштів через Carte Bleue організувала французька некомерційна організація Фонд захисту нейтральності інтернету (Fonds de Défense de la Net Neutralité).

У своєму зверненні WikiLeaks закликає бажаючих переказати кошти на рахунки проекту скористатися цим каналом, доки така можливість існує.

У 2010 році, після низки публікацій, у яких розкривалися американські військові та політичні злочини, проект WikiLeaks опинився у фінансовій блокаді – на його рахунки перестали надходити кошти через платіжні системи VISA, MasterCard, Bank of America, PayPal та Western Union.

Представники  WikiLeaks запевняють, що через банківську блокаду проект не отримав 95% благодійних перерахувань.

Ассанж і його команда навіть випустили на честь своїх фінансових труднощів музичний альбом. Диск Beat the Blockade / Перемогти блокаду складається з 12 треків, присвячених Джуліану Ассанжу, рядовому армії США, інформатору WikiLeaks Бредлі Меннінгу (Bradley Manning) та хакерському руху Anonymous.

Першим «проривом» фінансової блокади WikiLeaks  називає нещодавню перемогу своїх ісландських представників проти VISA.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Econo
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду