Машу Гессен призначено директором російської служби «Радіо Свобода»

00:00,
14 Вересня 2012
1304

Машу Гессен призначено директором російської служби «Радіо Свобода»

00:00,
14 Вересня 2012
1304
Машу Гессен призначено директором російської служби «Радіо Свобода»
Про це журналістка повідомила у своєму Facebook.

За словами Маші Гессен, посаду директора російського відділення «Радіо Свобода» їй пропонували ще у січні – проте журналістка відмовилася, оскільки погодилася на роботу у журналі «Вокруг света».

«Я відмовилася, тому що тільки-но прийшла на роботу у «Вокруг света» і збиралася залишитися там надовго. У результаті ми з «Радио Свободная Европа» домовилися, що я стану консультантом. Зокрема, я допомагала шукати кандидатів на посаду директора», – пояснила Гессен.

Після звільнення з «Вокруг света» «Радіо Свобода» знову розлянула її кандидатуру на посаду директора, і згодом Гессен була затверджена як новий директор російської служби радіостанції.

З посади головного редактора «Вокруг света» Гессен пішла на початку серпня 2012 року. За словами журналістки, причиною дострокового розірвання її контракту з виданням стали розбіжності у поглядах з керівництвом видавничого дому – Гессен попросили вивсвітлювати у журналі експедицію із врятування птахів, у якій брав участь Володимир Путін, на що журналістка відповіла відмовою, назвавши це втручанням у політику видання.

До «Вокруг света» Маша Гессен працювала заступником головного редактора проекту Сноб, однак восени залишила цю посаду через конфлікт з керівником Сноба Володимиром Яковлєвим.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Маша Гессен / «Эхо Москвы»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду