ІРРП запустив сайт проти сексизму

00:00,
4 Червня 2014
2453

ІРРП запустив сайт проти сексизму

00:00,
4 Червня 2014
2453
ІРРП запустив сайт проти сексизму
Автори:
Інститут розвитку регіональної преси запустив веб-сайт povaha.org.ua, що має на меті викривати випадки сексизму та роз’яснювати неприпустимість цього явища в політиці та медіа.

На думку засновників ресурсу, таке просвітництво врешті-решт призведе до більш збалансованого представництва жінок у владі та на високих позиціях у всіх сферах українського суспільства.

 «Povaha.org.ua – це кампанія проти проявів сексизму в ЗМІ щодо жінок, – розповідають засновники сайту в рубриці «Про нас». –  Чому ми вирішили боротися саме з цією проблемою, і чи існує вона взагалі? Шкода, якої завдають коментарі та висловлювання, спрямовані на приниження політиків саме за ознакою статі, – це втрачена довіра виборців, і як наслідок – половина населення країни не має свого представництва у владі».

Ініціатори створення ресурсу виступають за те, щоб «усі були в рівних умовах і грали за одними правилами, щоб образливі репортажі та їх автори не залишались і надалі нормою української журналістики, а стали би предметом громадського обговорення і врешті зникли як явище.»

Редактором сайту є відома журналістка, блогерка та медіа-тренерка Ілона Фанта. Вибір концепції нового ресурсу вона пояснює так: «В Україні багато гендерних НУО. Але їхні сайти – це сайти організацій. Ми ж маємо амбітнішу мету – залучити до обговорення проблеми не лише  активістів гендерного руху, а й ширшу аудиторію. Вочевидь, це можливо зробити лише за допомогою продукту медійного плану, тобто цікавих статей, колонок, рубрик. Тож ми будемо поєднувати цю модель із  елементами інформаційно-просвітницької кампанії, а значить – акумулювати джерела, експертів, ноу-хау, документи і пропонувати шляхи розв’язання практичних ситуацій, коли вони з’являтимуться».

На ресурсі вже зараз доступно більше десятка статей на тему сексизму в медіа, у розділі «Бібліотека» представлені корисні посилання, різноманітні матеріали для читання та глосарій.

Окрім сайту кампанії, діє також її Facebook-сторінка.

Робота над сайтом здійснюється у рамках проекту «Україна: просування жінок в якості політичних лідерів» Національного демократичного інституту міжнародних відносин (США) за фінансової підтримки Уряду Швеції.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
povaha.org.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду