Нагороджено українських переможців конкурсу «Wiki любить пам’ятки»

00:00,
6 Листопада 2012
1373

Нагороджено українських переможців конкурсу «Wiki любить пам’ятки»

00:00,
6 Листопада 2012
1373
Нагороджено українських переможців конкурсу «Wiki любить пам’ятки»
На урочистій церемонії було нагороджено переможців української частини конкурсу, а також презентовано фотовиставку кращих робіт, повідомляє «Вікімедіа Україна».

Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Wiki любить пам’ятки» та презентація фотовиставки кращих робіт відбулася 4 листопада у приміщенні Будинку культури і освіти «Майстер клас». На фотовиставці було представлено 54 фотографії з України та 11 кращих фотографій з інших країн, котрі також проводили конкурс «Wiki любить пам’ятки».

В процесі підготовки і проведення конкурсу в Україні: cкладено перелік із 41 466 пам’яток (1/3 від очікуваної кількості); для 5 827 пам’яток встановлено географічні координати; сфотографовано і завантажено для вільного використання 33 177 фотографій пам’яток; сфотографовано 7 125 пам’яток (17,18% від складеного списку).

У підготовці та проведенні конкурсу взяли участь 648 учасників. Найкраще представлені Київ, Одеса, Львів, Харків та Кримський півострів.

З фотографіями-переможцями можна ознайомитися на цих сторінках: ТОП-10, ТОП-45найкращі у областях, найкращі в інших країнах.

Міжнародний конкурс Wiki Loves Monuments був заснований 2010 року нідерландськими редакторами Wikipedia, які запропонували своїм співвітчизникам фотографувати пам’ятки культурної спадщини Нідерландів. Ідея мала успіх – нідерландська Wiki отримала 12 тис. фото – і наступного року вже 18 країн вирішили наслідувати нідерландський приклад. У рамках ініціативи цих вісімнадцяти країн 5 тис. учасників завантажили більше 168 тис. нових фотографій. Фото були розміщені в статтях Wikipedia різними мовами світу.

Україна брала участь у конкурсі Wiki Loves Monuments вперше і посіла третє місце серед 36 країн світу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Wikipedia
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду