Арт-виставку в Москві присвятили соціальним мережам

00:00,
17 Січня 2013
1062

Арт-виставку в Москві присвятили соціальним мережам

00:00,
17 Січня 2013
1062
Арт-виставку в Москві присвятили соціальним мережам
Арт-група Recycle, виставка якої Paradise Network проходить у московському художньому центрі «Мультимедиа Арт Музей», вважає закони соціальних мереж заповідями 21-го століття.

Recycle це художники Андрій Блохін та Георгній Кузнєцов. Арт-група – лауреати Премії Кандинського-2010 у номінації «Молодий художник». Логотип групи – міжнародний знак вторинної переробки відходів.

Завдяки Recycle автомобільна гума, пластикові відходи, сміття, пакети, застарілі гаджети отримують своє друге життя у музейному просторі, відзначає «Мультимедиа Арт Музей».

У своєму новому проекті Paradise Network художники пропонують замислитися над тим, що залишиться майбутнім поколінням після нашої сучасності, які артефакти знайдуть майбутні археологи після нас – і чи зможуть вони посісти певне місце у «культурному прошарку».

Також Paradise Network відкриває нові тези у мисленні арт-групи: від, зокрема, екологічної тематики Recycle переходять до осмислення віртуальної реальності соціальних мереж – зі своїми законами, традиціями та ритуалами. У наш час, вважають Recycle, людина живе у двох просторах: віртуальному та реальному.

Одним із головних символів нового часу, на думку художників, є Facebook – цій соцмережі присвячена окрема інсталяція, літера F, відлита з поліуретанової гуми.

Закони соцмереж, вважають учасники Recycle, є своєрідними заповідями нового часу, а про віртуальне життя говорять так: «Воно не матеріальне і не духовне, однак при цьому воно обіцяє людині – а точніше, її профайлу – вічне життя, забираючи собі функції релігії. Адже жодні дані, які потрапили у Facebook, не зникають. Сторінки користувачів, котрих вже давно немає, продовжують розсилати повідомлення, іноді цей профіль ще й отримує спам, у нього є «друзі», продовжується обмін «лайками».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Літера F, Recycle / «Мультимедиа Арт Музей»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду