У першому поствиборчому інтерв’ю Ромні визнав, що програв Обамі через власні помилки

00:00,
5 Березня 2013
1359

У першому поствиборчому інтерв’ю Ромні визнав, що програв Обамі через власні помилки

00:00,
5 Березня 2013
1359
У першому поствиборчому інтерв’ю Ромні визнав, що програв Обамі через власні помилки
«Я програв вибори через те, як сам вів кампанію, а не з чиєїсь іншої вини. Я бачу свої помилки і бачу свої недоліки», – самокритично заявив Мітт Ромні у першому після президентських виборів-2012 інтерв’ю каналу Fox News.

Колишній кандидат у президенти від Республіканської партії  відповідав на запитання ведучого Кріса Воллеса (Chris Wallace) разом з дружиною Енн, котра висловлювала інші, часом протилежні, думки.      

Ромні докладно торкнувся своєї заяви стосовно «47 відсотків» виборців. Оприлюднений у вузьких колах меседж згодом набув загального розголосу, що, як вважається, відіграло згубну роль у подільшій кампанії Мітта Ромні.

«Це була дуже невдала заява», – відзначив екс-кандидат. «Це не те, що я мав на увазі. Я висловився не так, як мені того хотілося б. Знаєте, коли говориш приватно, особливо не замислюєшся над тим, що сказане можуть перекрутити та спотворити. І щось може вийти не так як слід… Немає сумнівів, що це був болючий удар, який завдав реальних збитків моїй кампанії», – додав Ромні.

Відео про «47 відсотків» було таємно записано під час зустрічі Ромні з меценатами у травні минулого року, і згодом викладене в інтернет.

«Є 47% тих, які з ним [Бараком Обамою. – MS]. Тих, які залежать від уряду, тих, які вважають себе жертвами. Тих, які вважають, що уряд відповідальний перед ними, повинен турбуватися про них. Тих, які вважають, що у них є право на охорону здоров’я, на харчування, на житло», – говорив Ромні у відео. І додавав: «Я ніколи не переконаю їх у необхідності взяти на себе відповідальність на себе і самостійно дбати про власне життя. Що я повинен зробити – це переконати від 5% до 10% центристів – незалежних і мислячих».

В інтерв’ю Fox News Ромні також визнав, що під час виборчої кампанії він «не дотягнувся» до меншин – як це зумів зробити його політичний конкурент. 

«Мій месседж не було ефективно донесено, передусім, до латиноамериканців, афроамериканців та інших меншин, – відзначив Ромні. – Це була справжня помилка».

Ромні визнав і те, що було недооцінено привабливість для виборців з низьким рівнем прибутків запропонованої Бараком Обамою програми реформування системи охорони здоров’я.

В інтерв’ю Ромні та його дружина відповідали на широке коло питань, починаючи з помилок кампанії, особистих відчуттів від оголошення результатів виборів, і закінчуючи шляхом, яким поведе країну президент Обама.

«Мене вбиває, що я не там, що я не у Білому домі, і не роблю того, що необхідно зробити», – заявив Мітт Ромні. «Це – важко», – додав він.

Торкнувшись особистого політичного майбутнього, Ромні відзначив, що  виборчі посади для нього «закінчилися» – однак, як і раніше, він буде намагатися допомогти Республіканській партії, «незважаючи на менш потужний голос».

«Я втратив його, тож не збираюся говорити Республіканській партії: «Давайте, послухайте мене – хлопця, який програв. Але я не збираюся зникати».

Коли ведучий Fox News Кріс Воллес запитав Енн Ромні, чому, на її думку, чоловік програв вибори, вона частково звинуватила у цьому ЗМІ. Енн висловила глибоке розчарування тим, що виборці «не дізналися яким є насправді Мітт».

«Я хочу зупинитися ось на чому, – продовжив  ведучий. – Повідомлялося про те, що ви і ваш старший син Тегг були розчаровані тим, як велася кампанія Ромні. Вони «не дали змоги Мітту бути Міттом». Не дали змоги показати себе відвертішим, співчутливішим. Чи не так?»

«Звісно… Винною була не лише проведена кампанія. Я вважаю, що у цьому винні також ЗМІ, – підкреслила дружина Ромні. – Йому не дали справедливого шансу. Люди насправді не отримали змоги побачити його таким, яким він є».

«Окей. Тож як все ж таки щодо медіа?», – наполягав ведучий.

«Я рада звинуватити медіа», – усміхаючись, відповіла Енн.

«Ви вважаєте, що медіа були у мозковому центрі Барака Обами?» – не вгамовувався Воллес.

«Гадаю, балотуючись будь-коли, ви вважаєте, що вас зображують нечесно. Звісно, зі свого боку, ми вважаємо, що упередженість була на користь іншої сторони, – категорично заявила Енн Ромні. – Гадаю, така думка майже загальновизнана».

Підсумки президентських виборів-2012 свідчать, що, всупереч прогнозам, розрив між претендентами у господарі Білого дому виявився значнішим. Демократ Барак Обама, обраний на другий термін, отримав 332 голоси виборників і 51,1% голосів виборців. Відповідні показники республіканця Міттта Ромні – 206 голосів виборників і 47,2% голосів виборців. За іронією долі, остання цифра майже тотожня кількості прибічників політичного супротивника, яку Ромні назвав у своєму необачному виступі перед меценатами.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з інтерв’ю Мітта Ромні Fox News.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду