До 30 квітня: всеукраїнський фотоконкурс «Права українця, які вони?»

00:00,
29 Березня 2013
1529

До 30 квітня: всеукраїнський фотоконкурс «Права українця, які вони?»

00:00,
29 Березня 2013
1529
До 30 квітня: всеукраїнський фотоконкурс «Права українця, які вони?»
Фотоконкурс «Права українця, які вони?» проводиться у березні-квітні 2013 року мережею Центрів європейської інформації України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Представництва Європейського Союзу в Україні у рамках відзначення Європейського року громадян та Дня Європи-2013. Про це повідомляється у прес-релізі Представництва ЄС в Україні.

Європейська комісія оголосила 2013 рік у ЄС Європейським роком громадян (European Year of Citizens), рік проходить під знаком прав, які мають громадяни ЄС. Упродовж року інституції ЄС на усіх рівнях влади заохочують діалог з громадянським суспільством, прагнучи пояснити, які права мають громадяни та як ними можна скористатися.

«Чи обізнані ви про свої права громадянина України? Можливо, у вас вже є приклад того, як ви або ваші знайомі/друзі/колеги реалізували або не реалізували свої права в Україні? Що варто перейняти українцям від громадян ЄС для усвідомлення своїх прав та їх використання? Що необхідно зробити, щоб права людини стали провідною європейською цінністю в українському суспільстві?» – відповіді на такі запитання пропонується розкривати у конкурсних роботах.

Участь у конкурсі можуть взяти як аматори, так і професійні фотографии, вікові обмеження також відсутні.

Категорії учасників: індивідуальна робота – школярі, індивідуальна робота – студенти, індивідуальна робота – дорослі. Від одного учасника на конкурс можна подати до 5 робіт.

Фото можуть присвячуватися наступним темам: права меншин, дискримінація, свобода мирних зібрань, права дітей, жінок та чоловіків, доступ до публічної інформації, права споживачів, право на безпечне навколишнє природне середовище, право на освіту, медичне обслуговування, доступ людей з особливими потребами до місць громадського значення, інші громадянські, особисті, культурні, соціально-економічні, політичні права і свободи.

Обов’язкові вимоги до усіх робіт: фотографії повинні відповідати заданій тематиці, кожна робота повинна супроводжуватися анкетою автора, а також згодою автора на публікацію роботи.

Основні технічні вимоги до фотографій: формат .jpg з розширенням 300 пікселів для повнокольорового і 600 для чорно-білого фото, розмір файлу до 5 Мб.

Роботи слід надсилати в електронному вигляді разом із заповненою анкетою учасника на адресу ukrcei@gmail.com  до 30 квітня 2013 року: тема листа – Konkurs photo, назва файлу анкети – прізвище латиницею (наприклад, Kyrylenko.doc), назва фотографії – Konkurs_Photo_Прізвище_Номер фото (наприклад, Konkurs_Photo_Kyrylenko_1.jgp).

Роботи буде розміщено на сайті мережі Центрів європейської інформації України із можливістю онлайн-голосування. Переможців обере журі конкурсу, a за результатами онлайн-голосування буде визначено роботу, яка здобуде приз глядацьких симпатій.

Переможці будуть нагороджені дипломами та призами від мережі Центрів європейської інформації та Представництва ЄС в Україні. Кращі фотороботи будуть представлені під час заходів регіональних Центрів європейської інформації, які відбудуться у травні під час Днів Європи-2013.

Останній термін подачі робіт на конкурс – 30 квітня 2013 року.

Завантажити інформацію про конкурс та анкету учасника можна тут.

Координатор проету: Оксана Бондар, ukrcei@gmail.com.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Splashthat.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду