Керівництво Google визнало «Палестину»

00:00,
10 Травня 2013
1215

Керівництво Google визнало «Палестину»

00:00,
10 Травня 2013
1215
Керівництво Google визнало «Палестину»
Назва «Палестинські території» змінена на «Палестину» у всіх сервісах Google. Про це повідомляється в отриманій BBC заяві представника Google Натана Тайлера.

«Ми змінили назву «Палестинські території» на «Палестину» у всіх наших сервісах. Якщо говорити про назви країн – ми беремо до уваги низку джерел. У даному випадку ми наслідували приклад ООН, ICANN, ISO та інших міжнародних організацій», – відзначив Натан Тайлер (Nathan Tyler).

Під логотипом компанії на www.google.ps, стартовій сторінці палестинського варіанту пошуковика Google, тепер відображається назва «Палестина».

Прес-секретар ізраїльського МЗС Ігаль Пальмор (Yigal Palmor), в свою чергу, заявив, що Google не є дипломатичною установою. Рішення Google, за словами Пальмора, змушує замислитися, чому IT-корпорація втручається у міжнародну політику, особливо у такому неоднозначному питанні.

Наприкінці листопада 2012 року статус Палестинської адміністрації в ООН змінився із постійного спостерігача на більш високий – держави-спостерігача, яка не є членом ООН. За підвищення статусу проголосували 138 країн, 9 висловилися проти, 41 держава утрималася.

У 2011 році голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас (Maḥmūd Abbās) подавав заявку на вступ до ООН на правах повноправної країни-члена. Заявка була відхилена, не отримавши підтримки від Ради Безпеки ООН.

Палестинці намагаються домогтися визнання країни у кордонах, які існували до 1967 року, – куди входив Західний берег річки Йордан, в тому числі східна частина Єрусалиму і Сектор Гази. Ізраїль назвав голосування в ООН політичним театром, заявивши, що у відповідь буде розширювати єврейські поселення на західному березі річки Йордан.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Tech Pinions.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду