У Лондоні вручили телевізійні премії BAFTA

00:00,
13 Травня 2013
1354

У Лондоні вручили телевізійні премії BAFTA

00:00,
13 Травня 2013
1354
У Лондоні вручили телевізійні премії BAFTA
Церемонія вручення премій Британської академії кіно і телебачення (The British Academy of Film and Television Arts, BAFTA)  за роботи в галузі телебачення відбулася в неділю, 12 травня, у Лондоні. Про це повідомляє інформагентство РІА «Новости».

Нагороди  BAFTA за головні ролі в телевізійних проектах отримали Олівія Коулман (Olivia Colman) і Бен Вішоу (Ben Whishaw). Коулман стала переможцем одразу у двох номінаціях: одну премію вона отримала як найкращий актор другого плану за роль матері вбитого сина у серіалі Accused («Обвинувачені»), другу – за кращу жіночу роль у комедійному серіалі Twenty Twelve («Двадцять дванадцять»).

Приз за головну жіночу роль дістався Шерідан Сміт (Sheridan Smith) за роль у фільмі Mrs Biggs («Місіс Біггс»). Бен Вішоу, якого називають одним з найперспективніших молодих акторів Великобританії, отримав приз за головну чоловічу роль – короля Річарда II в однойменному фільмі.

Кращим актором другого плану названо Саймон Расел Біл (Simon Russell Beale) за роль у другій частині Henry IV («Генріха IV»).

Серіал «Двадцять дванадцять» отримав титул кращого ситкому, кращим реаліті-шоу визнано Made in Chelsea («Зроблено в Челсі») про життя лондонської золотої молоді. Кращим драматичним серіалом стала стрічка Last Tango in Halifax («Останнє танго в Галіфаксі»), сценарист цього серіалу Саллі Вейнрайт (Sally Wainwright) раніше удостоїлася премії за «закадрову» роботу в галузі телебачення.

Кращим документальним фільмом визнано One Day in London («Один день в Лондоні»), кращим драматичним телевізійним фільмом – Murder («Вбивство»), кращим документальним серіалом – Our War («Наша війна»), кращим коротким серіалом журі премії визнало Room at the Top («Шлях нагору»).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Chloe, Wikipedia.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду