Facebook готує мобільний додаток для читання новин

00:00,
25 Червня 2013
1490

Facebook готує мобільний додаток для читання новин

00:00,
25 Червня 2013
1490
Facebook готує мобільний додаток для читання новин
Facebook готує мобільний додаток, який буде демонструвати контент соціальної мережі в адаптованому для мобільних гаджетів форматі. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє 23 червня The Wall Street Journal.

Робоча назва нового продукту Facebook визначена як Reader. Додаток демонструє створений користувачами соціальної мережі контент у візуально і функціонально зручному для перегляду на мобільних пристроях форматі.

За даними The Wall Street Journal, компанія працює над проектом вже більше року, а його функціонал буде схожим на сервіс Flipboard, аудиторія якого складає більше 50 млн користувачів. Коли саме Facebook представить продукт, і чи представить взагалі, не повідомляється. У самій компанії розробку нового мобільного сервісу поки що не коментують.

Видання також зауважує, що на одному із заходів у 2013 році Марк Цукерберг розповів про своє бажання зробити Facebook «найкращою персоніфікованою газетою у світі». Джерела WSJ при цьому відзначають, що, незважаючи на загальну зацікавленість користувачів у мобільних гаджетах, власники Facebook-акаунтів часто заходять в соцмережу зі смартфонів і планшетів на декілька хвилин: мета такої короткотривалої сесії зазвичай полягає в оновленні статусу або написанні декількох коментарів. Таким чином розвиток мобільного напрямку міг би відкрити нові моделі використання мобільної версії Facebook, на яку зараз припадає третина прибутків компанії.

Розробку Reader, пише The Wall Street Journal, особисто контролює Марк Цукерберг, він, зокрема, аналізує різноманітні варіанти дизайну додатка. Загалом концепція новинного сервісу, відзначають співрозмовники WSJ, полягає у тому, щоб стимулювати користувачів Facebook глибше «занурюватися» в контент соціальної мережі і проводити у ній більше часу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: The Economist.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду