Google запускає Knowledge Graph українською

00:00,
27 Червня 2013
1423

Google запускає Knowledge Graph українською

00:00,
27 Червня 2013
1423
Google запускає Knowledge Graph українською
Компанія Google запускає українську версію інструменту Knowledge Graph. Про це 26 червня повідомляється у Google Blog.

В українському варіанті Knowledge Graph отримав назву «Мережа знань». Інструмент доступний у десктопній версії Google, а також на смартфонах і планшетах. Введення Мережі Знань відбуватиметься поступово, протягом наступних декількох тижнів.

«Мережа Знань Google не тільки використовує відкриті джерела інформації, такі як Freebase, Wikipedia і CIA World Factbook; на сьогодні вона містить понад 570 млн об’єктів, а також понад 18 млрд фактів про них та відносини між цими різними об’єктами. І ця система налаштована, базуючись на тому, що шукають люди, і що ми знаходимо в інтернеті», – відзначив старший менеджер з пошуку Google Аарон Браун (Aaron Brown).

У Google, розповів Браун, завжди вважали, що ідеальна пошукова система повинна розуміти, що має на увазі користувач, і дати потрібну відповідь.

Google запустила семантичний інструмент Knowledge Graph у травні 2012 року. Короткі енциклопедичні дані залежать від типу запиту: за запитом щодо письменника відображаються його найбільш відомі твори, науковця – наукові досягнення, ресторану – місцерозташування на карті.

Першопочатково Knowledge Graph був доступний англійською, згодом Google додала французьку, італійську, іспанську, німецьку, японську, португальську, російську і корейську. На конференції Google I/O, яка проходила 15-17 травня 2013 року, компанія оголосила про запуск Knowledge Graph 4-ма новими мовами – польською, турецькою, а також спрощеною і традиційною китайською. На базі Knowledge Graph працює функція інформування про калорійність і харчову цінність продуктів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Construction Digital.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду