Сергій Жадан з колегами запустили онлайн мандрівне «Радіо Хартія»

Сергій Жадан з колегами запустили онлайн мандрівне «Радіо Хартія»

13:35,
24 Липня 2024
1566

Сергій Жадан з колегами запустили онлайн мандрівне «Радіо Хартія»

13:35,
24 Липня 2024
1566
Сергій Жадан з колегами запустили онлайн мандрівне «Радіо Хартія»
Сергій Жадан з колегами запустили онлайн мандрівне «Радіо Хартія»
За ефірами «Хартії» можна стежити на сайті та в ютубі, виходитимуть і авторські подкасти.

Сьогодні, 24 липня, уранці військовослужбовці 13-ї бригади Нацгвардії України «Хартія» Сергій Жадан, Алла Кошляк та Дмитро Третяк запустили в онлайн-ефір інформаційно-музичне мандрівне «Радіо Хартія». Про це повідомлено на офіційній сторінці радіо у фейсбуці.

«Ми будемо говорити про нашу бригаду, але не лише про неї, а про українське військо, про прифронтові території, говорити щиро про ті речі, які для нас є важливими та які нас поєднують», — розповів Сергій Жадан.

Ефіри стартуватимуть з обговорення актуальних новин у рубриці «Один вдома».

Журналіст і ведучий «Радіо Хартія» Дмитро Третяк

У студію радіо, облаштовану в автомобілі, запрошуватимуть на інтерв’ю гостей. На перший ефір завітав командир «Хартії», полковник НГУ Ігор Леськів. 

На прохання ведучого він дав оцінку так званому «вовчанському наступу» ворожої армії.

Командир 13-ї бригади «Хартія» НГУ Ігор Леськів

«У них нічого не вийшло. Вони перли по місцевості, маючи надію, що буде так само, як у попередні роки, але отримали по зубах. 13-та бригада разом з іншими підрозділами стала на обороні, знищили не один підрозділ, і не одна сотня росіян уже пішли на той світ, — прокоментував командир «Хартії». — Вороги казали, що хочуть тут зробити буферну зону, а тепер кажуть, що хочуть зробити її на території Бєлгородської області Росії».

Також сьогодні до студії завітав музикант, фронтмен гурту «Пиріг і Батіг» Мар’ян Пирожок. Львів’янин розповів, що працює в резиденції «Слово» над розвитком проєкту «Замордовані», у межах якого нещодавно видали перший із трьох музичний альбом «Замордовані. Подзвін перший», на слова знищених у першій половині ХХ століття українських поетів.

Музикант, фронтмен гурту «Пиріг і Батіг» Мар’ян Пирожок

Сергій Жадан анонсував авторську програму «Парад на Червоній площі», у якій спілкуватиметься з військовослужбовцями «Хартії» та інших підрозділів.

«Військовий, його історія, досвід є джерелом сили для інших, ми будемо про це розповідати», — сказав він.

Ведучі «Радіо Хартія» Сергій Жадан та Алла Кошляк

Алла Кошляк вестиме рубрику «Згідно/Відповідно», у якій знайомитиме цивільних з особливостями армійської бюрократії. У першому випуску розповість, як писати рапорти.

У програмі «Стандарти кухонно-диванної експертизи» разом із запрошеними журналістами та відомими людьми з прифронтової смуги обговорюватимуть актуальні теми. Ці обговорення можна буде слухати як подкаст.

Дивитися і слухати «Радіо Хартія» можна через офіційний сайт і ютуб-канал, а відстежувати новини редакції – у фейсбуці та інстаграмі.

Нагадаємо, український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан вступив на службу до лав Національної гвардії на початку червня. 

Фото: мандрівне «Радіо Хартія» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
00:24 / 25.07.2024
Чому не на фронті?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду