Помер засновник порталу «Грамота.ру»

00:00,
9 Липня 2013
1473

Помер засновник порталу «Грамота.ру»

00:00,
9 Липня 2013
1473
Помер засновник порталу «Грамота.ру»
9 липня на 53-му році життя внаслідок тривалої хвороби помер засновник «Грамоты.ру» Олексій Корміліцин. Про це повідомляється на сайті проекту.

Під керівництвом Олексія Корміліцина створювалися всі сервіси порталу, серед яких електронні словники, довідкова служба, котра за 12 років роботи відповіла на більше ніж 270 тис. запитів, інтерактивні диктанти і підручники.

«У його кабінеті виникали задумки олімпіад з російської мови із використанням новітніх інформаційних технологій (в тому числі першої у світі SMS-олімпіади з російської мови), обговорювалися теми конференцій і форумів, що організовувала редакція «Грамоты.ру», народжуватися ідеї захоплюючих інтернет-конкурсів», – відзначається у повідомленні колективу «Грамоты.ру».

Олексій Корміліцин також брав участь у створенні та розвитку сайту «Нет – наркотикам», довідково-інформаційного порталу «Религия и СМИ», культурно-просвітницього ресурсу «Александр Исаевич Солженицын», а також проректу «Героическая история России в проектах Гостелерадиофонда». Співробітники «Грамоты.ру» зауважили, що діяльність Корміліцина була направлена на формування інтернету як соціально орієнтованого, навчального і безпечного для дітей середовища. Колектив проекту також підкреслив, що «Грамота.ру» продовжить свою роботу, незважаючи на смерть Олексія Корміліцина.

Запуск присвяченого російській мові проекту «Грамота.ру» відбувся в листопаді 2000 року. Портал дозволяє перевірити правопис слова за різноманітними словниками, звернутися до спільноти із запитанням стосовно коректного використання тих чи інших знаків пунктуації, також ресурс публікує різноманітні довідкові матеріали, присвячені мовному питанню.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Facebook/alexey.kormilitsyn.9.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду