CNN уклала нову угоду про співпрацю з AP

CNN уклала нову угоду про співпрацю з AP

11:20,
14 Червня 2024
499

CNN уклала нову угоду про співпрацю з AP

11:20,
14 Червня 2024
499
CNN уклала нову угоду про співпрацю з AP
CNN уклала нову угоду про співпрацю з AP
Працівники CNN побоюються скорочень.

CNN уклала угоду з Associated Press про використання публікацій новинної агенції на своєму вебсайті. Співпрацю відновили після 14-річної перерви. Проте це викликало занепокоєння працівників американської телерадіокомпанії щодо подальшого скорочення робочих місць, повідомило видання New York Post.

У 2010 році CNN розірвала контракт з Associated Press, щоб зосередитися на оригінальних репортажах і розширенні власного висвітлення новин.

Підписання нової угоди 2024 року дає змогу медійникам CNN витрачати більше часу на власні репортажі й менше — на стрічку новин, повідомили в компанії.

Побоювання щодо скорочень пов’язані з планом керівника CNN Марка Томпсона, який у минулому був гендиректором BBC та гендиректором New York Times, відновити конкурентні позиції медіа, зокрема у змаганнях за рейтинги з Fox News і MSNBC.

У березні Томпсон публічно виклав план розвитку CNN, що включає пункти:

  • «Побудова нашого цифрового майбутнього».
  • «Глобальна інтегрована мультимедійна новинна операція».
  • «Виробництво телевізійної продукції, орієнтоване на майбутнє».
  • «Розвиток нових джерел доходу».
  • «Комунікація та культура».

«Я думаю, що ми можемо й мусимо шукати способи робити свою справу краще, але водночас дешевше», — заявив Томпсон в інтерв’ю FT у квітні.

У квітні Томпсон натякнув, що в майбутньому компанія вживатиме заходів щодо скорочення витрат, зокрема деяких структур і видів діяльності CNN.

Тепер речниця CNN стверджує, що нова угода з AP не означає скорочення робочих місць.

«Угода передбачає розширення нашого редакційного охоплення, даючи змогу нам зосередитися на ключових редакційних пріоритетах», — прокоментувала вона.

Зазначено також, що минулого тижня CNN досягла історичного мінімуму в рейтингу серед глядачів у праймтайм з 1991 року.

Фото: CNN / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду