У Китаї розблокують заборонені інтернет-сайти у межах Шанхайської зони вільної торгівлі

00:00,
24 Вересня 2013
1553

У Китаї розблокують заборонені інтернет-сайти у межах Шанхайської зони вільної торгівлі

00:00,
24 Вересня 2013
1553
У Китаї розблокують заборонені інтернет-сайти у межах Шанхайської зони вільної торгівлі
Влада Китаю прийняла рішення скасувати заборону на такі сайти як Facebook, Twitter, New York Times – про це повідомляє Reuters з посиланням на публікацію у китайській газеті The South China Morning Post.

Як пише газета, посилаючись на анонімні джерела в уряді Китаю, влада має намір видати ліцензії іноземним інтернет-компаніям на роботу у Шанхайській зоні вільної торгівлі, однак на іншу територію вони не будуть поширюватися.

Таке рішення продиктовано бажанням дозволити почуватися іноземцям «як вдома». «Якщо вони не зможуть зайти на Facebook чи сайт New York Times, у них природно виникне питання, в чому ж особливість зони вільної торгівлі, порівняно з рештою території Китаю», - наводиться цитата високопосадовця.

Три найбільших оператори зв’язку в Китаї:  China Mobile, China Unicom и China Telecom – вже проінформовані про те, що у Шанхаї буде дозволена діяльність конкурентів - зарубіжних телекомунікаційних компаній.

Facebook, Twitter та низка інших сайтів були заблоковані у Китаї з 2009 року, коли відбулись масові заворушення у районі Урумчі. Причиною протестів назвали інформацію, що поширювалась у соціальних мережах з боку незадоволених режимом громадян. New York Times заблокований  минулого року, після публікації журналістського розлсдіування  фінансового стану сім’ї прем’єр-міністра. Згідно з ним, родичі прем’єра контролюють  активи у розмірі 2,7 млрд доларів.

Про створення у Шанхаї зони вільної торгівлі було оголошено на початку 2013 року. Її центром має стати глибоководний порт Яншань – будівництво зони займе близько 10 років. Планується, що Шанхайська зона надаватиме транспортні та комунікаційні послуги світового рівня, а іноземні та місцеві компанії, що працюватимуть в межах нової зони, будуть звільнені від податків. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: bestvpn.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду