Заступник редактора Times вітає ріст жінок-керівників у британських газетах

00:00,
18 Жовтня 2013
1131

Заступник редактора Times вітає ріст жінок-керівників у британських газетах

00:00,
18 Жовтня 2013
1131
Заступник редактора Times вітає ріст жінок-керівників у британських газетах
Емма Такер (Emma Tucker), яка минулого тижня посіла посаду заступника редактора у британській щоденній газеті Times, вважає,що нові призначення жінок на керівні позиції у національних виданнях вирівнюють ґендерне питання у цій сфері.

Разом із Такер підвищення у виданні Times та недільній газеті Sunday Times отримали ще двоє жінок: колумністка Елеанор Міллс (Eleanor Mills) стала відповідальним редактором у Sunday Times, а Сара Бекстер (Sarah Baxter) «виросла» до заступника редактора Sunday Times, пише Guardian.

У зв’язку з цим Такер пригадала, як влаштовувалася у Financial Times у 1990 році: «Здається, там була лише одна жінка на вищих позиціях, вона була репортером, тобто навіть не така і висока посада. Чоловіки її жахалися, і вона завжди виглядала такою нещасною. Але так було».

«Зараз я щиро можу сказати, що будь-яка молода жінка, яка починає працювати в Times, не зіткнеться з подібною проблемою. У газеті стільки жінок на відповідальних позиціях, і вони творять речі, що надихають. За 20 років моєї роботи в журналістиці багато чого змінилося. Зараз визнається, що жінки роблять направду позитивний внесок».

Згідно з дослідженнями лондонської групи «Жінки у журналістиці» (Women in Journalism), минулого року кількість матеріалів на перших шпальтах дев’яти національних газет, включно із Sun та Guardian, написаних леді, становила лише 22%. Ґендерну рівність витримала Daily Express. А от 90% передовиць у Independent заповнили статті, підписані журналістами-чоловіками.

Лише три із 18 загальнонаціональних видань у Великій Британії редагують жінки.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Емма Такер. theguardian.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду