Киянин створив агрегатор всеукраїнських і локальних електронних сервісів

Киянин створив агрегатор всеукраїнських і локальних електронних сервісів

14:21,
2 Квітня 2020
3158

Киянин створив агрегатор всеукраїнських і локальних електронних сервісів

14:21,
2 Квітня 2020
3158
Киянин створив агрегатор всеукраїнських і локальних електронних сервісів
Киянин створив агрегатор всеукраїнських і локальних електронних сервісів
Щоб розмістити відсутній на сайті сервіс, потрібно заповнити форму й відправити заявку команді Egov.in.ua. Його перевірять і додадуть на сайт, якщо він відповідає критеріям.

Киянин Ігор Ніколаєв запустив проєкт Egov.in.ua - агрегатор всіх державних послуг в Україні, які доступні в онлайні на сьогоднішній день. Про це повідомляє Ain.ua.

«Якщо всі необхідні електронні послуги будуть зібрані на одній платформі, інформація на якій буде постійно перевірятися на актуальність, це значно прискорить діджіталізацію суспільства і виробить нові звички», - переконаний автор агрегатору.

Недавні дослідження Міністерства цифрової трансформації України показують, 37,9% українців у віці від 18 до 70 років володіють цифровими навичками, які передбачають використання інтернету для вирішення проблем, на рівні нижче середнього. Ще 15,1% не володіють ними зовсім, йдеться на новоствореному сайті.

За словами авторів проєкту, це означає, що українці не користуються сучасними технологіями, які полегшують життя для вирішення нагальних проблем.

«Люди звикли вирішувати питання в кабінетах, відстоявши при цьому шалені черги і пройшовши безглузді бюрократичні процедури. Це призводить до того, що українці або зовсім обходять державні процедури або витрачають величезну кількість найціннішого життєвого ресурсу – часу на питання, яке можна вирішити в декілька кліків онлайн», - пишуть розробнки.

Створення такого агрегатору вони вважають одним із кроків, який допоможе подолати цю проблему.

Щоб скористатися якимось сервісом, потрібно вибрати його на сайті, після чого користувача перенаправить на офіційну сторінку цієї послуги на державному домені, пише видання.

Також можна вибрати послуги, доступні в регіоні:

Зазначається, що агрегатом державних сервісів Egov.in.ua регулярно оновлює список сервісів, якщо з'являються нові.

На сайті повідомляють, що кожен може стати волонтером у своїй області й допомогти у розвитку проєкту. Для цього можна звернутись до авторів проєкту.

Щоб розмістити відсутній на сайті сервіс, потрібно заповнити форму й відправити заявку команді Egov.in.ua. Фахівці перевірять його і додадуть на сайт, якщо він відповідає критеріям.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що в Києві запустили електронний реєстр парків і зелених зон.

Також запустили онлайн-платформу перевірки споживання тепла у столичних будинках.

Скриншоти: Ain.ua, MediaSapiens

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
22:14 / 02.04.2020
оск. у статті йдеться про державні, слід було винести це у заголовок
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду