Західні музиканти створюють мобільні додатки, щоб заохотити фанів

00:00,
19 Листопада 2013
1208

Західні музиканти створюють мобільні додатки, щоб заохотити фанів

00:00,
19 Листопада 2013
1208
Західні музиканти створюють мобільні додатки, щоб заохотити фанів
Минулого тижня американська поп-співачка Lady Gaga та канадська інді-рок-група Metric випустили мобільні додатки на підтримку нових альбомів. Музиканти таким чином змагаються за фанів, робить висновок Reuters.  

Безкоштовний додаток від Lady Gaga називається так само як і її останній альбом і йде у комплекті із ним. ARTPOP розроблений для ґаджетів з оперативною системою iOS та Android. Додаток дозволяє створювати та поширювати анімовану графіку і спілкуватися з іншими користувачами.  

А от додаток від канадської рок-групи Metric, який називається METRIC Synthetica, дозволяє гратися із музикою. За його допомогою можна створювати ремікси вже існуючих композицій та нову музику. Навігація в програмі дуже проста – лише одним порухом пальця користувач може переключатися з одного інструменту на інший чи обирати швидкість треку.

«Сьогодні музика уже перестала бути просто музикою. Ми бачимо, як вона використовується багатьма медіа», - стверджує фронтмен гурту Джеймс Шо (James Shaw).

За допомогою мобільних інтерактивних додатків музиканти убивають відразу двох зайців – заохочують своїх фанів та дають їм відчуття причетності до творення музики. «Зараз ти можеш перетворити пісню як тобі підказує твоя уява. Це дає глибину, і дозволяє людям зрозуміти, чим є запис та що вони слухають», - додає канадський співак.

Додаток доступний для пристроїв, що працюють на базі iOS. Безкоштовна версія програми містить одну пісню, кожна наступна композиція коштує 99 сентів або $7,99 за 11 пісень.

Ще один мобільний додаток, що вийшов минулого тижня, нагадує Reuters, -  John Lennon: The Bermuda Tapes. Він присвячений подорожі екс-бітла на Бермуди у 1980 році для запису альбому Double Fantasy. У додатку, що коштує $4,99 та доступний для пристроїв із iOS, представлена музика та історії від Леннона та його вдови Йоко Оно (Yoko Ono).

Інші додатки від музикантів: Bjork: Biophilia (для iOS), Beyonce Live at Roseland (для iOS та Android) та Rework – результат співпраці відомого американського композитора Філіпа Ґласса (Philip Glass) та музиканта Beck. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
urbandevelopment.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду