Канадський художник створив серію гіф-анімацій на основі російського живопису

00:00,
21 Листопада 2013
4421

Канадський художник створив серію гіф-анімацій на основі російського живопису

00:00,
21 Листопада 2013
4421
Канадський художник створив серію гіф-анімацій на основі російського живопису
У своїх роботах Джеймс Керр (James Kerr) доповнює картини, знайомі нам як класичні зразки образотворчого мистецтва, символікою сучасного світу. Цього разу редакція Interview Росія попросила художника попрацювати із російським живописом. 

Джеймс Керр відомий також під псевдо Scorpion Dagger (так називається його Tumblr). Створенням гіф-анімації (animated GIF) він почав займатися не так давно – у березні 2012 року.

«Друг порадив мені перетворити коротку анімацію у анімовану гіфку, і я закохався у це заняття. Це було так весело, що в я вирішив робити по одній гіфці в день протягом року, а потім знайти галерею та виставитися. Зараз я розробляю деталі експозиції і продовжую робити гіфки», - розповідає художник.

Керр каже, що проект допоміг йому заробити і приносить наразі багато задоволення, але він хотів би повернутися до традиційннішого мистецтва створення колажів, чим займався раніше.

Цікаво, що він контраверсійної думки про значні можливості інтернету, який, власне, і зробив його популярним серед певного прошарку користувачів. «Інтернет перетворив багатьох людей у художників, і я думаю, це добре, але боюся, що до певної міри якість робіт знижується», - розмірковує Керр.

Про гіф-анімацію він висловлюється наступним чином. «Я вважаю себе сучасним художником. Створювати і переглядати гіфки - це, звісно, весело, але мені хотілося би думати, що вони передають те повідомлення, яке було в них закладено», - додає художник.

Зображення: interviewrussia.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Профайл-фото Керра з Facebook. facebook.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду