На YouTube з’явилось відео, де Румунія та Росія окуповують Україну. Матіос збирає силовиків

На YouTube з’явилось відео, де Румунія та Росія окуповують Україну. Матіос збирає силовиків

12:49,
3 Червня 2019
4756

На YouTube з’явилось відео, де Румунія та Росія окуповують Україну. Матіос збирає силовиків

12:49,
3 Червня 2019
4756
На YouTube з’явилось відео, де Румунія та Росія окуповують Україну. Матіос збирає силовиків
На YouTube з’явилось відео, де Румунія та Росія окуповують Україну. Матіос збирає силовиків
Автори:
На Facebook Анатолій Матіос, головний військовий прокурор, написав, що внесе заяву про злочин щодо посягання на територіальну цілісність України та проведе нараду зі спецслужбами.

Відео «Румунсько-українська війна 2022» на YouTube завантажене 26 травня користувачем з ніком «30192». Наразі у нього вже більше 300 тис. переглядів. У ролику йдеться про ймовірний «конфлікт» 2022 року, за результатами якого Росія окуповує Одесу, а Румунія Буковину.

2 червня Анатолій Матіос написав у Facebook, що особисто «внесе до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про підготовку зрозумілими, але процесуально не встановленими особами, про вчинення особливо тяжких злочинів, що посягають на територіальну цілісність української держави».

Крім того, він заявив, що у зв’язку з викладеними доводами у статті «Плани Кремля по Україні спливли в Румунії» у вівторок проведе нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та Головного управління розвідки МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також виконуючим обов`язки голови СБУ.

Матеріал «Плани Кремля по Україні спливли в Румунії» вийшов на сайті «Інформаційний спротив», його автор — Олександр Коваленко. Керівником ресурсу є народний депутат (обраний від «Народного фронту»), блогер Дмитро Тимчук. У тексті зазначається, що 2022 рік «війни» міг бути обраний не випадково, а начебто «саме 2022 й рік в кулуарах Кремля довгий час обговорюється як рік обрання Володимира Путіна на його перший термін як президента союзної держави, в яке б входила Росія, Білорусь і частина окупованої України».

2 червня на YouTube каналі «30192» вийшло ще одне відео під назвою «Україно-румунська війна. Частина 2» (всього на каналі є три відео). Автор звертається до Анатолія Матіоса: «Я чув, що ви є моїм найбільшим YouTube-фанатом, і хочу вам за це персонально подякувати. Не хвилюйтеся, пане Анатолій, Україна є моєю улюбленою країною. Румунія любить Україну і, якщо ви сюди приїдете, я запрошую вас випити зі мною».

«UA:Буковина» зв’язалися з автором ролику. Медіа пише, що ним виявився Дан Іонеску. Він зазначає, що викладений у відео матеріал є частиною його фентезі-книги, написаної в жанрі альтернативної історії (те саме зазначається і в описі до YouTube-ролика). Пан Іонеску запевнив, що про суть відео сам написав Анатолію Матіосу у соціальній мережі.

«Я підтримую українську незалежність і поважаю кордони України», – сказав він у інтерв’ю «UA:Буковина».

Разом з тим, прес-секретарка ГПУ Лариса Сарган підтвердила виданню, що Анатолій Матіос завтра проведе нараду керівників силових структур через відео з YouTube.

Нагадаємо, нещодавно «Детектор медіа» писав, що у польських соцмережах проросійські боти нагнітали антисемітизм і ненависть до України.

Минулого року теза про поділ України сусідніми державами активно просувалася у російських ЗМІ. Наприклад, державний канал РФ «Росія 1» показував у прямому ефірі карту «ймовірного поділу України».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
24tv.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду