Корпоративний месенджер Slack блокує акаунти в Криму

Корпоративний месенджер Slack блокує акаунти в Криму

12:41,
22 Грудня 2018
2890

Корпоративний месенджер Slack блокує акаунти в Криму

12:41,
22 Грудня 2018
2890
Корпоративний месенджер Slack блокує акаунти в Криму
Корпоративний месенджер Slack блокує акаунти в Криму
Автори:
Компанія пояснює, що такі заходи застосовуються до користувачів з країн та регіонів, на які США наклали санкції. Це Куба, Іран, Північна Корея, Сирія та Крим.

Як пише Mashable, Slack блокував акаунти навіть тих користувачів, які колись відвідали ці місця. Скаржитися на блокування почали 20 грудня.

 «Slack дотримується вимог США щодо регіонів, які перебувають під ембарго. Ми заборонили авторизовуватися в програмі користувачам із Куби, Ірану, Північної Кореї, Сирії та українського Криму, — пояснює компанія. — Наша система відслідковує IP-адресу з країн під санкціями та відключає акаунт. Якщо хтось вважає, що його заблокували помилково, ми переглянемо це блокування».

Користувачі почали скаржитися, що їх відключали навіть за візити до цих регіонів кілька років тому. Наприклад, чоловік із ніком Амір пише, що є студентом у Канаді і не має колег з Ірану. «Чи Slack блокує людей, які етнічно приналежні до Ірану?» — обурюється він. У коментарях до посту юзери також скаржаться на блокування через відвідини Ірану декілька років тому.

Представник компанії Sitecraft скаржиться на блокування її працівника через відвідини Криму. «У нас така ж проблема. Заблокували нашого технічного директора, який провів відпустку у Криму», — написала компанія у Twitter.

Виданню Mashable представник компанії Олексій пояснив, що їхній технічний директор відвідує Крим щороку з туристичною метою. Офіційно він прописаний у Харкові. «У Криму він заходив у Slack по роботі як адміністратор акаунту. Зараз ми без адміністратора і не можемо провести важливі операції нашої роботи», — каже Олексій.

У Slack вже вибачилися за випадки «помилкового блокування». Якщо хтось вважає, що його заблокували помилково, компанія просить писати на цю адресу: feedback@slack.com. 

Компанія відкинула звинувачення у расовій дискримінації і запевнила, що вона не збирає дані про етнічну приналежність користувачів. Там пояснили, що й надалі будуть блокувати користувачів з країн і регіонів під ембарго США. Юзери, які часто бувають у цих місцях, можуть тимчасово не мати доступу до аканту, але його можна буде активувати знову.

Нагадаємо, «Детектор медіа» повідомляв, як нещодавно Facebook блокував пости українських видань про Росію та Путіна, прийнявши їх за спам.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
/i.ytimg.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду