Apple News наростив аудиторію до 90 мільйонів постійних читачів

Apple News наростив аудиторію до 90 мільйонів постійних читачів

14:25,
26 Жовтня 2018
1826

Apple News наростив аудиторію до 90 мільйонів постійних читачів

14:25,
26 Жовтня 2018
1826
Apple News наростив аудиторію до 90 мільйонів постійних читачів
Apple News наростив аудиторію до 90 мільйонів постійних читачів
Автори:
Три роки тому компанія Apple запустила власний новинний додаток News.

Нині Apple відзвітувала про те, що в застосунка склалася аудиторія з 90 мільйонів постійних читачів. При цьому додаток News предвстановлений на усіх смартфонах iPhone, які продаються в США, Великій Британії та Австралії.

Головна редакторка Лорен Керн (Lauren Kern) наголошує на тому, що в Apple News топові публікації кожного дня відбираються командою вручну на відміну від Facebook та Google, те кращі матеріали відбирають алгоритми. На її думку, це допомагає Apple News не лише вирішити проблему з фейковими новинами, але й відсікти ті, які є недостовірними чи неточними.

Водночас журналісти давно хотіли дізнатися хто входить до команди, яка обирає новини для Apple News, та за якими принципами вони це роблять, оскільки є ризик, що вони будуть упередженими при відборі. В Apple запевняють, що проблема є надуманою.

«У нас є глибоке розуміння того, що процвітаюча вільна преса є надзвичайно важливою для інформуваннягромадськості, а поінформована громадськість є критично важливою для функціонуючої демократії, і що Apple News може відіграти певну роль у цьому», — прокоментувала Лорен Керн.

Самі ж медіа не дуже задоволені співпрацею з Apple News оскільки доходи від реклами в додатку вони отримують дуже скромні. The New York Times спробувала поспілкуватися з редакторами 9 великих американських видань про цю проблему, але усі вони відмовилися, побоюючись роздратувати Apple. Нагадаємо, що капіталізація Apple в серпні цього року досягнула трильйона доларів.

Раніше цього року компанія планувала створити преміальний сервіс підписки на новини і журнали на базі Apple News.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
teknikveckan.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду