Триває збір коштів на завершення українського VR-проекту про розстріли на Євромайдані

Триває збір коштів на завершення українського VR-проекту про розстріли на Євромайдані

13:33,
27 Вересня 2018
2863

Триває збір коштів на завершення українського VR-проекту про розстріли на Євромайдані

13:33,
27 Вересня 2018
2863
Триває збір коштів на завершення українського VR-проекту про розстріли на Євромайдані
Триває збір коштів на завершення українського VR-проекту про розстріли на Євромайдані
Автори:
Українська компанія New Cave Media потребує грошей на завершення імерсивного документального проекту «Aftermath VR: Euromaidan» про розстріли учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року.

Наразі VR-проект зібрав на Kickstarter 5 тисяч доларів — половину потрібної суми. Краудфандингова кампанія триватиме до 12 жовтня.

Команда з 20 фотожурналістів, програмістів та дизайнерів на чолі з Олексієм Фурманом та Сергієм Полежакою працює над «Aftermath VR: Euromaidan» уже рік. У вересні бета-версію проекту презентували киянам.

Глядачі «Aftermath VR: Euromaidan» проходять шлях, по якому у день розстрілів пройшли протестувальники. «Ця работа — спокійна розповідь про те, що відбулося 20 лютого 2014 року в Києві на Майдані. Вона знаходиться на стику кінодокументалістики, VR, геймдеву та нових медіа. Ми задіяли цілу низку інструментів: від класичного журналістського відтворення хронології подій до екзотичної техніки під назвою фотограметрія, за допомогою якої ми реконструювали тривимірну модель, копію сучасної Інституційної вулиці», — написав у Facecook гендиректор компанії Сергій Полежака.

Також у проекті використано архівні світлини, інтерв'ю з очевидцями в форматі 360° та відскановані артефакти.

«"Aftermath VR: Euromaidan" використовує різноманітні медіа, щоб розповісти імерсивну, змістовну та цілісну історію, яка контекстуальнізує революцію на глядачів, адже вони занурюються в віртуальний простір і бачать, як відбуваються історичні події. Ми віримо, що проект є прикметним прикладом для інших візуальних оповідачів та документалістів, які шукають нові способи розказати про важливі історії. Ми вважаємо проект важливим і для любителів VR, геймерів та розробників, які вивчають нові межі цього середовища. Ми довели, що VR — це більше, ніж форма розваги», — зазначають автори в описі проекту.

На їхню думку, VR-технологія також може використовуватися для того, щоб посилити розуміння глядачем події, що сталася. У New Cave Media також переконані, що «Aftermath VR: Euromaidan» дозволить журналістам, демократичним активістам та всім тим, хто опікується правами людини в різних країнах світу, побачити, як застосовувати подібні методи взаємодії з аудиторією щодо важливих проблем.

Бета-версія проекту створювалася за кошти гранту Google Journalism 360, який команда виграла в 2017 році, а також прибутки від комерційних проектів.

Творці «Aftermath VR: Euromaidan» планують завершити виробництво проекту до кінця 2018 року й надати до нього безкоштовний доступ на платформах Steam та Viveport.

MediaSapiens раніше вже писав про проект New Cave Media, який запустився наприкінці березня 2017 року. За допомогою технології 360° його засновники створюють як журналістські, так і комерційні сферичні історії та 3D-тури.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду