Google запускає пошуковик по базам даних

Google запускає пошуковик по базам даних

18:30,
7 Вересня 2018
3123

Google запускає пошуковик по базам даних

18:30,
7 Вересня 2018
3123
Google запускає пошуковик по базам даних
Google запускає пошуковик по базам даних
Автори:
Компанія Google представила бета-версію пошукового сервісу Dataset Search, який стане в пригоді науковцям, дослідникам і журналістам.

Нова опція частково працює на базі розмітки Dataset, йдеться у блозі компанії.

Бета-версія сервісу доступна тут. Пошук зокрема дозволяє знаходити статистику, пов'язану з навколишнім середовищем і соціальними науками, дані урядів і новинних ресурсів на кшталт ProPublica.

Зокрема, при складенні запиту щодо статистики погоди користувачі побачать дані з NASA і NOAA, а також з академічних сховищ, таких як сервіс Dataverse, що належить Гарвардському університету, і установі Consortium for Political and Social Research (ICPSR), яка об'єднує дані вчених декількох вузів.

Google порадила власникам сайтів із контентом у форматі великих даних позначати його згідно відкритого стандарту, щоб спростити користувачам пошук у Dataset Search.

«Коли все більше сховищ даних будуть використовувати стандарт Schema.org для опису свого контенту, різноманітність і охоплення наборів даних, які користувачі можуть знайти в Dataset Search, буде рости», – прогнозують у компанії.

Зараз Dataset Search доступний кількома мовами, однак їхню кількість у майбутньому планують збільшити.

Нагадаємо, в серпні Google відкрила архів політичних оголошень, які розміщуються на її платформі, та оновила освітній онлайн-майданчик Classroom.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду