Читати новини небезпечніше для психіки, ніж перебувати в центрі подій - дослідження

00:00,
11 Грудня 2013
941

Читати новини небезпечніше для психіки, ніж перебувати в центрі подій - дослідження

00:00,
11 Грудня 2013
941
Читати новини небезпечніше для психіки, ніж перебувати в центрі подій - дослідження
Згідно з даними дослідження вчених університету Каліфорнії, відслідковувати новинні повідомлення про події небезпечніше для психіки, ніж бути безпосередніх учасником.

Дослідження, опубліковане у науковому журналі Національної академії наук США, проводили на прикладі впливу ЗМІ на рівень стресу телеглядачів і читачів під час теракту у Бостоні 15 квітня 2013 року, пише «Дзеркало тижня» із посиланням на USA Today.

Вчені опитали 4675 дорослих, щоб визначити ступінь впливу на очевидців трагедії та впливу через ЗМІ. «Шість годин впливу ЗМІ провокували куди більш високий рівень стресу, ніж прямий вплив на місці терактів», - йдеться у звіті дослідження.

Кожне нове повідомлення з подробицями про подію погіршує психологічний стан людей, тоді як безпосередні очевидці, які пережили подію, з часом починають заспокоюватися.

Таким чином, людині, якій постійно розповідають про негативну подію, починає здаватися, що вона позначиться і на її житті. «Засоби масової інформації пролонгують негативний вплив», - підсумовують каліфорнійські дослідники.

У результаті двох вибухів навесні у Бостоні загинуло три людини і близько 200 було поранено. Під час операції із затримання підозрюваних загинув один із братів Царнаєвих, інший, якого вдалося арештувати, винним себе не визнав.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
carpmasterclub.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду