З iOS12 журналіст дізнався, що перевіряє айфон кожні 7 хвилин і чує «фантомні сповіщення»

З iOS12 журналіст дізнався, що перевіряє айфон кожні 7 хвилин і чує «фантомні сповіщення»

14:15,
12 Липня 2018
3481

З iOS12 журналіст дізнався, що перевіряє айфон кожні 7 хвилин і чує «фантомні сповіщення»

14:15,
12 Липня 2018
3481
З iOS12 журналіст дізнався, що перевіряє айфон кожні 7 хвилин і чує «фантомні сповіщення»
З iOS12 журналіст дізнався, що перевіряє айфон кожні 7 хвилин і чує «фантомні сповіщення»
Автори:
Помічник редактора з технологій британської газети The Guardian Семюель Гібс (Samuel Gibbs) протестував новий додаток Screen Time від Apple, покликаний сприяти усвідомленому перебуванню в онлайні.

Журналіст розповів у статті  про несподівані відкриття щодо самого себе.

Семюель Гібс пише про технології вже 10 років, а в The Guardian працює з 2013-го.

Він зазначає, що через усі дискусії про залежність від смартфонів, йому було цікаво дізнатися, скільки часу він проводить зі своїм ґаджетом.

Тож журналіст встановив  бета-версію нової операційної системи Apple на свій айфон і за тиждень отримав цікаві дані. 

                                                                                Фото з Twitter

Що таке Screen Time?                                                       

Інформаційна панель Screen Time з'явиться в iOS 12, яку Apple запропонує користувачам у вересні. Вона інформує юзера про те, скільки часу він проводить за власним iPhone чи iPad. Сервіс також дає змогу зрозуміти, якими додатками ви користується найбільше і встановити для себе ліміти. Панель також інформує, скільки сповіщень отримуєте та пропонує деяку іншу статистику.

Фото: Startup Stories.

Скільки часу Семюель провів із айфоном?

Семюель довідався, що бере айфон до рук кожні сім хвилин протягом дня. Це близько тисячі разів на тиждень, 150-ти на день. «Це значно частіше, ніж я уявляв, і я робив це тільки для того, щоб дивитися сповіщення», — визнав журналіст.

За цей час йому прийшло тільки 700 сповіщень. Це переконало журналіста в тому, що йому, як і багатьом іншим людям, притаманне відчуття «фантомних сповіщень» — коли ви начебто чуєте сигнал про новідомлення чи коментар, якого насправді не було.

Журналіст підрахував, що він близько 50 разів на день брав телефон до рук без причини. «Звісно, частину з них я просто дивився щось в мережі, чи активно надсилав повідомлення та емейли. Але решту разів варто списувати на цей нервовий тик – перевірити, що там у мене в телефоні», — визнав він.

До яких додатків він звертався найчастіше?

Семюель Гібс дізнався, що з усіх додатків він найбільше користується браузером Safari. Щодня він близько трьох годин «серфив» з його допомогою в мережі.

«Це було на цілу годину довше, ніж я витрачав у Netflix, і на дві довше, ніж у Mail, хоча  я думав, що все, що я роблю в ці дні – це відповідаю на листи, адже про них мені прийшло близько 300 сповіщень», —розповів журналіст.

Семюель близько години на день присвячував месенджеру Signal, до 45 хвилин – додаткам Reeder (сервіс для читання новин), Google, Facebook (яким він користується мало, а з Twitter узагалі видалився торік) та Pocket (сервіс, який дозволяє зберегти «на потім» статті, які хочеш прочитати).

В які години та дні?

Журналіст дізнався, що найбільш активно користується смартфоном у по вівторках та четвергах. Він не має зеленого поняття, чому так. Крім того, виявилося, що Facebook Семюель перважно використовує по суботах, Amazon – по неділях, а найбільш активним у пошті є по середах.

Піковими часовими проміжками для Семюеля виявилися періоди між 8 та 8 ранку (45 хвилин) та 17 та 18 годинами вечора (35 хвилин).

Висновки

«Попри те, що я б не сказав, що я залежний від свого телефона (хоча, можливо, я просто ще в стані заперечення), я справді значно частіше користувався ним, ніж міг би припустити. Можливо, прийшов час відкласти телефон і ігнорувати вібрації – реальні чи ні», —підсумував журналіст.

Семюель Гібс також нагадав, що Google Dashboard також незабаром запропонує користувачам операційної системи Android таку функцію.

Нагадаємо, в мобільних додатках платформи YouTube компанії Google вже з'явилися сповіщення, які нагадують глядачам про необхідність відволікатися від перегляду. Вони є частиною програми Google, націленої на концепцію «цифрового добробуту». У компанії вважають, що аби покращити свій «цифровий добробут», користувачам треба краще зрозуміти свої онлайн-звички та контролювати їх. Наприклад, лімітувати час, який вони проводять на різних сайтах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду