Ілон Маск запустить сайт для оцінки довіри до ЗМІ

Ілон Маск запустить сайт для оцінки довіри до ЗМІ

10:36,
24 Травня 2018
2672

Ілон Маск запустить сайт для оцінки довіри до ЗМІ

10:36,
24 Травня 2018
2672
Ілон Маск запустить сайт для оцінки довіри до ЗМІ
Ілон Маск запустить сайт для оцінки довіри до ЗМІ
Автори:
Засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск планує запустити сайт, на якому буде оцінюватися рівень довіри до різних джерел інформації та до окремих публікацій.

Про свої плани Маск оголосив після того, як в медіа з’явилися матеріали про Tesla, які, на думку Маска, є несправедливими, пише BBC. В них критикувалися умови праці на заводах Tesla та проблеми з гальмами у автомобілів, які випускає компанія.  У відповідь Ілон Макс вказує на те, що відбувається багато ДТП за участі інших авто, не лише Tesla, тож достатнього підґрунтя для таких звинувачень немає.

За словами підприємця, журналісти перебувають під постійним тиском. Їм потрібно отримувати більше кліків й заробляти гроші на рекламі, інакше вони ризикують бути звільненими. Тому Ілон Маск планує запустити сайт, на якому буде відображатися рівень довіри до різних видань.

При цьому підприємець запевнив, що докладе усіх зусиль, аби на систему оцінки на його майбутньому сайті не могли впливати боти. Поки не відомо, як називатиметься сайт, але Маск розглядає як одну з версій назви слово «Pravda». Так називалась газета, що видавалась у Радянському Союзі.

Нагадаємо, підприємець  Ілон Маск потрапив до списку найвпливовіших людей за версією журналу Vanity Fair. Він посів у ньому п’яте місце.  Діловий журнал Forbes оцінює його статки в близько 19 мільярдів доларів.

В минулому році Маск купив домен вартістю кілька мільйонів доларів, але на ньому досі опублікована лише одна літера.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
KAKE.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду