Adidas видалив зі свого сайту колекцію одягу з радянською символікою

Adidas видалив зі свого сайту колекцію одягу з радянською символікою

11:04,
8 Травня 2018
2312

Adidas видалив зі свого сайту колекцію одягу з радянською символікою

11:04,
8 Травня 2018
2312
Adidas видалив зі свого сайту колекцію одягу з радянською символікою
Adidas видалив зі свого сайту колекцію одягу з радянською символікою
Автори:
Бренд спортивного одягу Adidas видалив зі свого сайту колекцію із гербами Радянського Союзу і принтами USSR (СРСР).

Колекція була створена до Чемпіонату світу з футболу в Росії 2018 року. Тепер при пошуці по сайту Adidas одяг з цієї серії неможливо знайти, а якщо пробувати перейти за збереженими раніше лінками, то сайт скеровує користувачів на головну сторінку.

 

Скріншот з сайту Adidas.

Як писав MediaSapiens, в мережі через цю колекцію одягу від Adidas розпочався флешмоб #Stopadidas. Користувачі з Литви звернули увагу на сукню з гербом Радянського Союзу та написом USSR на грудях, яка з’явилася в каталозі на сайті компанії.

Міністерство закордонних справ Литви опублікувало у своєму офіційному акаунті в Twitter скріншот з сайту із підписом: «Хворіти на "імперську ностальгію" - це все ще трапляється. Але трохи дивно, ще це робить знаменитий [бренд] adidas».

Водночас Український інститут національної пам'яті звернувся з листом до дочірнього підприємства Adidas й нагадав про те, що в Україні передбачена відповідальність за поширення продукції з використанням заборонених символів комуністичного тоталітарного режиму.

Нагадаємо, 15 травня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав чотири закони про декомунізацію: «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»; «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років»; «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років» та «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті». Відповідні законодавчі акти були прийняті народними депутатами на засіданні Верховної Ради 9 квітня поточного року більшістю голосів.

Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
inspired / adidas
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду