Американський розробник створив сайт, який працює тільки в офлайні

Американський розробник створив сайт, який працює тільки в офлайні

11:00,
28 Серпня 2017
2403

Американський розробник створив сайт, який працює тільки в офлайні

11:00,
28 Серпня 2017
2403
Американський розробник створив сайт, який працює тільки в офлайні
Американський розробник створив сайт, який працює тільки в офлайні
Автори:
Розробник компанії Formidable Кріс Болін (Chris Bolin) створив сайт, який працює лише за умови, що користувач відклює доступ до мережі інтернет.

Якщо спробувати зайти на сайт, він видасть повідомлення з проханням відключитися від мережі. Тільки так можна переглянути контент на сторінці. Після того, як користувач вимикає інтернет, сайт скеровує його на сторінку з посланням від Кріса Боліна.

У ньому автор мотивує читачів частіше виходити в офлайн, тому що в мережі є багато відволікаючих факторів й це погано впливає на продуктивність. При цьому є як зовнішні фактори, на кшталт соцмереж чи месенджерів, так і внутрішні, коли ми відволікаємося й починаємо шукати в інтернеті інформацію, яка безпосередньо зараз не є важливою чи потрібною.

«Ця сторінка є експериментом у цій сфері: а що, якщо певний контент вимагає від нас відключення від мережі? Якби читачі могли зосереджуватися так, аби читати книгу кілька годин поспіль і отримувати від цього незрівнянне задоволення?  Якби автори могли поєднувати цю можливість із сучасними пристроями? Наші телефони та ноутбуки - чудові майданчики для креативного контенту, якби тільки ми могли б приборкати нашу власну увагу», - написав розробник у своєму посланні.

Крім того, контент, який призначений для офлайну, вимагатиме від творців та авторів нового мислення. Наприклад, на сторінці Кріса Боліна немає жодних посилань на інші матеріали. «Скільки статей ви залишили недочитаними, тому що відволіклися на інший лінк? Якщо ви в офлайні, це єдине місце, де ви можете бути», - зазначив розробник. Він також закликав користувачів робити попередні дослідження та підготовку до роботи в онлайні, але працювати в офлайні.

«Тепер поверніться до свого звичного інтернету. Й просто пам'ятайте дарувати собі час від часу відключення від мережі», - підсумував автор.

Раніше MediaSapiens публікував огляд онлайн-інструментів, які підвищують продуктивність та заохочують писати: Write or Die 2, Written? Kitten! та 750 words.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Motherboard
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду