Фотограф «одягнув» скульптури Лувру як хіпстерів

Фотограф «одягнув» скульптури Лувру як хіпстерів

09:58,
17 Серпня 2017
2799

Фотограф «одягнув» скульптури Лувру як хіпстерів

09:58,
17 Серпня 2017
2799
Фотограф «одягнув» скульптури Лувру як хіпстерів
Фотограф «одягнув» скульптури Лувру як хіпстерів
Автори:
Французький фотограф та художник Лео Каяр (Leo Caillard) представив продовження фотопроекту «Хіпстери в камені» («Hipsters in Stone»), для якого він «одягає» класичні статуї в сучасний одяг.

Як пише видання Birdinflight, автор створює зображення за допомогою Photoshop, адже торкатися стародавніх скульптур заборонено.

Спершу він фотографує кожну статую, а потім просить когось зі своїх друзів попозувати в такому ж положенні. Опісля ж об’єднує два знімки в Photoshop.

Першу частину серії «Хіпстери в камені» Лео Каяр представив ще в 2012 році. Його фотографії швидко стали популярними в мережі.

Лео Каяру 32 роки, він живе та працює в Парижі.

У біографії художника на мистецькому порталі Artsy зазначається, що творчість Лео Кеяра спрямована на переосмислення досвіду перегляду зображень в насиченому інформацією середовищі.

«Ми бачимо тисячі різних зображень щодня ... Люди починають втрачати здатність замислюватися над тим, на що вони дивляться», – вважає художник.

Він маніпулює зображеннями, щоб змінити сприйняття глядачів та активувати нові способи бачення. У серії «У музеї» він також розповідає про експонати Лувру, але показує кожен витвір мистецтва через інтерфейс Apple. У ще одній фотосерії «Військові ігри» Лео Каяра можна побачити  міські бізнес-райони, до яких він додає зображення військової техніки – танків, винищувачів, кораблів, акцентуючи на зв’язку між війнами та комерцією.

Більше робіт можна переглянути на сайті художника.

Нагадаємо, нещодавно MediaSapiens розповів про три документальні фотопроекти відомої американської фотографині Ненсі Ендрюс: «Сім’я: Портрети геїв та лесбійок Америки», «Часткова видимість: щоденник Альцгеймера» та «100 днів у Аппалачах».

Всі фото – Leo Calliard

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду