В Україні створюють IT-сервіси для боротьби з корупцією

В Україні створюють IT-сервіси для боротьби з корупцією

17:42,
13 Грудня 2016
2432

В Україні створюють IT-сервіси для боротьби з корупцією

17:42,
13 Грудня 2016
2432
В Україні створюють IT-сервіси для боротьби з корупцією
В Україні створюють IT-сервіси для боротьби з корупцією
Автори:
Боротися з корупцією в Україні будуть за допомогою сучасних технологій. 10-11 грудня в 1991 Open Data Incubator на спеціальному конкурсі відібрали стартапи, які запропонували найкращі IT-рішення для боротьби з корупційними схемами.

В рамках антикорупційного набору 1991 Open Data Incubator відібрали найкращі проекти, які будуть боротися з порушеннями закону, пише Platforma.

В хакатоні взяли участь більш ніж 60 учасників, які згенерували дев’ять ідей для вирішення корупційних схем. У составі журі були як бізнесмени, так і представники Міністерства інфраструктури, стартап ком’юніті, інвесторів та донорів.

Переможцями стали:

BI Bot – система оцінки звя'зків між підприємствами, що використовують бюджетні кошти та державні закупівлі;

Seven red lines – пристрій для контроля залізничних вагонів або морських контейнерів;

DRevenueBoost – комплекс заходів, який допоможе підвищити ефективність управління Укрзалізницею;

Uleak – платформа на основі великих даних для легкого виявлення корупційних ризиків

e-service Vagon (BussPass, ACy) – система контролю вагонів;

«Я вірю, що IT-інструменти є чіткою відповіддю на проблему корупції. Ми зараз створюємо націю розумних людей, – заявив у фіналі хакатону міністр інфраструктури Володимир Омелян. – Нашими героями повинні бути науковці, айтішники, а не прокурори чи судді. За цим стоїть майбутнє».

За два місяці за допомогою більш ніж 40 менторів резиденти програми допрацюють власні інноваційні сервіси, які мають забезпечити прозорість в управлінні інфраструктурою країни. 

Нагадуємо, що в інтернеті з’явився додаток deseat.me, що дозволяє швидко видалитися одразу зі всіх сервісів, у яких ви зареєстровані. Таку послугу запустили шведські розробники Вілле Дальбо та Лінус Уннебек.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Platforma
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду