Як продаж рекламного часу може врятувати цифрові медіа від колапсу

Як продаж рекламного часу може врятувати цифрові медіа від колапсу

12:05,
11 Червня 2016
2530

Як продаж рекламного часу може врятувати цифрові медіа від колапсу

12:05,
11 Червня 2016
2530
Як продаж рекламного часу може врятувати цифрові медіа від колапсу
Як продаж рекламного часу може врятувати цифрові медіа від колапсу
Автори:
Частка відеореклами в інтернет-виданнях стрімко зростає.

Таку тенденцію відзначає International Business Time.

Це відбувається не тому, що кожен редактор новинного сайту десь глибоко в душі завжди мріяв працювати в телекомпанії, пише оглядач Макс Вілленс. А тому, що сайти намагаються таким чином заробити більше грошей -  відеореклама коштує на порядок більше, ніж звичайний банер або спливаюче повідомлення.

«Інтернет-видання намагаються підняти ціну на рекламні оголошення останні років двадцять, але через конкуренцію з іншими інструментами рекламування та сумнівні ділові практики ці зусилля не увінчалися успіхом». - пише IBS. За даними Бюро інтерактивної реклами, обсяг  грошей, витрачених на банерну рекламу, скорочується останні три роки поспіль. Хоча загалом бюджети на рекламу в Інтернет показують зростання.

Тепер рекламодавці воліють платити не за кількість показів своїх оголошень, а за час перегляду. Варто відзначити, що згідно з дослідженням Infolinks 86% споживачів мають «банерну сліпоту»: вони не помічають рекламні блоки на сайтах.

Починаючи з 2013 року компанії витрачають все менше і менше грошей на банерну рекламу. В цілому ж ринок інтернет-реклами стабільно зростає.

«Коли ми купуємо час показу реклами, ми точно знаємо, що її побачили», - коментує Міббі Маєрс, керівник медіа-планування та бізнес-аналітики програмного забезпечення компанії SAS.

Такий продаж реклами наблизить цифрові медіа до тих можливостей по залученню коштів, які мають телеканали, переконаний оглядач IBT.

Виданням на кшталт BuzzFeed знадобиться ще багато років, аби отримувати з ринку відеореклами такі ж гроші, які отримує телебачення. Але 30-секундні рекламні оголошення принаймні дадуть їм рівноцінні інструменти для монетизації.  Хоча стандартної метрики для вимірювання рекламного часу в цифрових медіа поки немає.

Наприклад, Forbes продає рекламний час під відеоролики по  5, 10 і 20 секунд,  Financial Times продає рекламний час погодинно. Видавці впевненні - як тільки з'являться адекватні інструменти для вимірювання ефективності усіх видів інтернет-реклами, найкращі з них зможуть залучити в галузь стабільний потік грошей.

Нагадаємо, в цьогорічній доповіді Internet Trends-2016 авторка Мері Мікер відзначила зростаючу роль зображень та відеоконтенту. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
International Business Time
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду