Рада Європи рекомендує регулярно оцінювати рівень інтернет-свободи

Рада Європи рекомендує регулярно оцінювати рівень інтернет-свободи

13:23,
14 Квітня 2016
3864

Рада Європи рекомендує регулярно оцінювати рівень інтернет-свободи

13:23,
14 Квітня 2016
3864
Рада Європи рекомендує регулярно оцінювати рівень інтернет-свободи
Рада Європи рекомендує регулярно оцінювати рівень інтернет-свободи
Автори:
Комітет міністрів Ради Європи закликав своїх 47 держав-членів запровадити регулярні національні оціночні доповіді дотримання прав людини в інтернеті та інформувати про результати цієї роботи Раду Європи.

Таку рекомендацію Комітет міністрів Ради Європи ухвалив 13 квітня, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу організації.

«Ця рекомендація спрямована на надання допомоги державам-членам зі створення сприятливих умов для свободи Інтернету і забезпечення більш суворого дотримання державами-членами своїх зобов'язань у частині поваги, захисту та заохочення права людини в режимі реального часу», - йдеться у повідомленні.

Рекомендація також включає перелік показників для оцінки рівня відповідності існуючим стандартам в галузі прав людини.

«Показники охоплюють різні аспекти свободи слова та доступу до інформації, свободи ЗМІ, свободи зібрань та організацій, право на приватне життя і захист персональних даних, а також право на ефективний спосіб правового захисту», - зазначили у Раді Європи.

Також у Страсбурзі перерахували цілу низку правових гарантій щодо захисту прав людини і основних свобод, які належать до сфери дискреційних повноважень органів, відповідальних за нагляд.

Відтак національним урядам пропонується залучати приватний сектор, громадянське суспільство, наукові кола та технічні спільноти до оцінки інтернет-свободи в країнах-членах Ради Європи.

Нагадуємо, що на початку березня запрацював новий веб-сайт Постійного представництва України при ООН. Метою нового веб-сайту є висвітлення діяльності України як непостійного члена Ради Безпеки ООН на період 2016-2017 рр. Міністерство закордонних справ України та Український кризовий медіа-центр презентували новий веб-сайт Постійного представництва України при ООН під доменним ім'ям www.ukraineun.org.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pmg.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду